llm

O noua serie “Lunea la muzeu”, la Digi World, din 29 aprilie

Cea de-a patra serie a productiei originale Digi World “Lunea la muzeu” debuteaza luni, 29 aprilie 2019, cu un nou episod dedicat unuia dintre cele mai valoroase muzee bucurestene, Muzeul Colectiilor de Arta, si pictorului Corneliu Baba.

Ilinca Damian, conservator al Muzeului Colectiilor de Arta, dezvaluie cum a reusit Corneliu Baba, “prin intermediul expozitiilor itinerante pe care le-a avut de-a lungul vietii, sa vada si arta vestului si a estului, sa circule si sa cunoasca alti artisti, sa se indragosteasca de Rembrandt, de Goya, de El Greco, personalitati ale artei internationale care ii vor marca parcursul artistic”.

Corneliu Baba a fost unul dintre cei mai longevivi pictori romani - a trait 91 de ani. A fost elevul lui Tonitza si a format, la randul lui, generatii de artisti. Continua sa fie foarte apreciat, nu doar in Europa de vest, ci chiar si in tarile foste sovietice si in China, unde Institutul Cultural Roman va organiza o expozitie, anul acesta, dedicata pictorului roman.

Inaugurat in 1978, Muzeul Colectiilor de Arta expune lucrari de pictura, sculptura, grafica si arta decorativa, donate de-a lungul timpului de colectionari si artisti. ”Culegatoarea de morcovi”, singurul tablou semnat de Van Gogh gazduit de un muzeu romanesc, poate fi vazut aici, alaturi de lucrarile marilor maestri europeni Renoir, Cézanne, Matisse si Picasso.

Seria a patra “Lunea la muzeu” va prezenta si expozitia temporara ”Metamorfoze. Camee, geme si bijuterii din colectia MNAR”, care include peste 100 piese neexpuse pana acum: inele, sigilii, cercei, bratari decorate cu geme-intalii, camee si pietre pretioase din diferite epoci istorice. Spatiul in care e organizata expozitia este si el unic, rareori fiind deschis publicului: Sala Oglinzilor, in trecut, Piscina Regala a Palatului.

Lunea, cele mai multe muzee sunt inchise pentru public. Nu si pentru echipa Digi World, care se strecoara in spatele usilor incuiate si vaneaza, pe culoarele goale si in salile luminate atmosferic, fantomele istoriei si ale marilor personalitati. Rezultatul e o productie de televiziune care dezvaluie secretele muzeelor bucurestene si le pune in lumina bogatia intr-o maniera vie si captivanta, cu ajutorul celor mai pasionati gardieni ai acestor comori, muzeografi si directori de muzeu. Muzeele reinvie istoria, iar „Lunea la muzeu” redesteapta pofta de a le vizita si a le privi intr-o noua lumina, in fiecare luni, de la 16:30, la Digi World.

Televiziunile Digi World, Digi Life si Digi Animal World fac parte din grupul Digi | RCS & RDS. Grupul Digi mai detine televiziunile Digi24, primul post romanesc UHD, televiziunile sportive Digi Sport 1, 2, 3 si 4, Film Now (pay-tv), posturile muzicale UTV, Music Channel si Hit Music, posturile de radio Pro FM, Digi FM, Chill FM si Dance FM.

Alte anunturi

vizual comunicat campanie Pădurea DIGI

Din grijă pentru natură, 3.100 de copaci prind viață în “Pădurea DIGI”

Vineri, 15 noiembrie, Grupul DIGI a demarat campania „Fiecare copac, o...

Vizual Digi Communications

Digi Communications N.V. raportează venituri și alte câștiguri consolidate de 1,414 miliarde euro în primele 9 luni ale anului 2024

Veniturile și alte câștiguri consolidate ale Digi Communications au crescut cu...

Digi FM sărbătoare de 9 ani! În al 9-lea Cer cu Andia, Costel, Smiley și The Motans la Oana Zamfir și Vlad Craioveanu

Luni, 11 noiembrie 2024, Digi FM a adus încă o dată ascultătorii în al 9-lea...

1280x720px_Vizual comunicat Cyber Monday

La DIGI, continuă sărbătoarea ofertelor speciale de Cyber Monday

Pentru cei care au ratat ocazia de Black Friday, luni, 11 noiembrie 2024, DIGI...