A murit actorul Kirk Douglas. Mesajele transmise de fiul acestuia, Michael Douglas, si de Catherine Zeta Jones
Kirk Douglas, starul din "Spartacus" si o legenda a filmului american, a murit miercuri la varsta de 103 ani.
Kirk Douglas era tatal cunoscutului actor Michael Douglas.
"Cu imensa tristete, eu si fratii mei va anuntam ca ne-a parasit Kirk Douglas, astazi, la varsta de 103 ani.”, a scris Michael pe Instagram.
"Pentru intreaga lume a fost o legenda, un actor din epoca de aur a filmelor, care a trait bine in anii lui de glorie, un umanitarist, dedicat dreptatii si cauzelor in care credea, care a impus standarde la care sa aspiram cu totii.
Dar pentru mine si fratii mei, Joel si Peter, era, simplu, Tata; pentru Catherine, un socru minunat; pentru nepoti si stranepot un bunic iubitor, iar pentru sotia sa, Anne, un sot minunat", a mai scris Michael.
La finalul mesajului, acesta a notat: " Vreau sa inchei cu vorbele pe care i le-am spus la ultima sa aniversare si care raman mereu valabile: Tata, te iubesc atat de mult si sunt atat de mandru sa fiu fiul tau. #KirkDouglas".
Catherine Zeta Jones a postat un comentariu emotionant la cuvintele scrise de sotul ei: "Dragul meu, te-a iubit atat de mult".
De asemenea, actrita i-a adus un tribut pe Instagram lui Kirk Douglas: "Dragului meu Kirk, te voi iubi pentru tot restul vietii mele. Deja imi lipsesti.."
La 103 ani, Kirk Douglas era cel mai longeviv actor. Cu o cariera de sase decenii, el a fost ultimul supravietuitor al epocii de aur a cinematografiei americane. A jucat in 92 de roluri, in filme si seriale de televiziune, cele mai cunoscute dintre ele fiind "Spartacus" si "Ulise".
A supravietuit ranilor de pe front in al Doilea Razboi Mondial, unui accident de elicopter si unui atac cerebral care l-a lasat cu probleme de vorbire.
Kirk Douglas a fost casatorit de doua ori. Cu Anne a trait poate cea mai frumoasa poveste de dragoste.
Nominalizat la premiile Academiei Americane de Film, de trei ori, a fost onorat cu un Oscar pentru cariera sa de 50 de ani in industria cinematografica in 1996.