Arnold Schwarzenegger, dezvăluiri despre pensionarea lui Bruce Willis: „Nu ne retragem niciodată cu adevărat”
Bruce Willis a decis să se retragă din actorie după ce a fost diagnosticat cu demență, lucru care i-a întristat atât pe fanii săi, cât și pe prietenii apropiați din industria cinematografică. Arnold Schwarzenegger a vorbit deschis despre pensionarea lui Bruce, susținând că „actorii nu se retrag niciodată cu adevărat”.
În cadrul unui interviu pentru CinemaBlend, actorul în vârstă de 75 de ani l-a lăudat pe Bruce, în vârstă de 68 de ani, care s-a retras de la Hollywood în urma diagnosticului de demență frontotemporală.
„Cred că este fantastic. Este o stea uriașă și cred că va fi mereu amintit ca un mare, mare star și un om bun”, a declarat Arnold Schwarzenegger.
Menționând că înțelege decizia actorului, cu care a împărțit ecranul în franciza „Expendables” și a co-fondat franciza de restaurante „Planet Hollywood” alături de Sylvester Stallone, de a se pensiona din cauza problemelor de sănătate, Schwarzenegger a dezvăluit că „actorii nu se retrag niciodată cu adevărat”.
„În general, știi, nu ne retragem niciodată cu adevărat. Eroii de acțiune se reîncarcă”, a spus el.
Cu ce probleme de sănătate se confruntă Bruce Willis
Boala lui Bruce Willis, care şi-a încheiat cariera în primăvara lui 2022 din cauza unor probleme de sănătate, s-a agravat şi actorul suferă în prezent de o formă de demență incurabilă, potrivit unui nou diagnostic medical, a anunţat joi familia sa, notează AFP.
Actorul în vârstă de 67 de ani a suferit iniţial de afazie, o tulburare de limbaj cauzată de leziuni cerebrale. Dar de anul trecut, "boala lui Bruce a progresat şi avem acum un diagnostic mai precis: demenţă frontotemporală", au explicat apropiaţii săi într-un comunicat, potrivit Agerpres.
"Din păcate, dificultăţile de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce", a explicat familia, spunând că "se simte împăcată că are în sfârşit un diagnostic clar".
Degenerescenţa frontotemporală (FTD) este o boala neurodegenerativă, înrudită cu boala Alzheimer. Persoanele cu DFT pot avea probleme de memorie, modificări de comportament sau dificultăţi de vorbire sau de mişcare.
"În prezent, nu există niciun tratament pentru această boală, o realitate care sperăm să se schimbe în anii următori", a subliniat familia. "Pe măsură ce starea lui Bruce progresează, sperăm că media se vor concentra pe scoaterea la lumină a acestei boli care necesită mult mai multă conştientizare şi cercetare", au adăugat cei apropiaţi.