patimile lui hristos Jim Caviezel, Mel Gibson, 2004, "Patimile lui Hristos" / Foto: Profimedia

Cândva erau inseparabili. Fratele lui Mel Gibson spune că „Passion Of The Christ” le-a distrus relația: Urăsc ce a devenit

Unul este fratele superstar la Hollywood, celebru pentru rolul William Wallace din „Braveheart”, care i-a adus Oscarul, pentru performanțele din filmele „Mad Max” și „Lethal Weapon”, dar și pentru ieșirile nervoase în public, celălalt, fratele aflat într-un con total de umbră. Donal Gibson a acordat zilele acestea un prim interviu despre faimosul Mel Gibson, în care nu se abține de la a-l critica dur pe acesta: „Urăsc ceea ce a devenit fratele meu”, a mărturisit bărbatul în vârstă de 65 de ani, scrie Daily Mail.

Donal Gibson: Am fost inclus pe lista neagră a Hollywoodului din cauza „păcatelor fratelui meu”

După ce au fost inseparabili în copilărie, Donal a vorbit în premieră despre ruptura amară dintre ei, susținând că a fost inclus pe lista neagră a Hollywoodului din cauza „păcatelor fratelui meu”.

Aceiași ochi albaștri care cucereau o lume întreagă, aceeași voce inconfundabilă ca a fratelui său vedetă, acesta interpretând inclusiv personajul John Smith din continuarea „Pocahontas”, când Mel nu a fost disponibil, Donal ar fi putut fi și el celebru. Mel i-a oferit chiar un rol în „Braveheart” și l-a încurajat să-și urmeze propriile vise la Hollywood. Cu toate acestea nu s-a întâmplat ce a visat.

Donal a vorbit acum despre prețul pe care l-a plătit „legătura lor de neatins” din cauza faimei și ieșirilor nervoase ale lui Mel și a povestit cum controversatul film „The Passion Of The Christ”, care i-ar fi adus acestuia 425 de milioane de dolari în conturi, le-a distrus relația care părea de neclintit.

Cine este frumoasa iubită a lui Mel Gibson. Sunt împreună din 2014, iar Rosalind Ross e cu 35 de ani mai tânără decât actorul din Mad Max

2004 - The Passion of the Christ - Movie Set
Monica Bellucci, Maia Morgenstern și Hristo Jivkov în drama 'The Passion of The Christ', regizată de Mel Gibson. Profimedia

„Mel și cu mine am fost cândva atât de apropiați, încât mi se pare de necrezut că astăzi nu vorbim, că nu mai avem nicio legătură”, a explicat Donal. „Când eram copii, împărțeam același dormitor, făceam totul împreună. Când a venit în L.A., l-am urmat. Sunt doar doi ani între noi, așa că a fost fratele meu mai mare, cel mai bun prieten al meu. Când a devenit celebru, nu a fost loc de gelozie. Eram fericit pentru el, mândru că a reușit. Dar faima l-a schimbat. A început să creadă în propria sa publicitate. Mel pe care îl cunoșteam dispăruse. Hollywoodul l-a înghițit. Faima, banii, toate acestea i s-au urcat la cap și au creat un monstru. Urăsc ceea ce a devenit.”

Donal a explicat că a ales să vorbească acum în contextul în care devotatul catolic Mel este pe cale să înceapă filmările la „Resurrection”, continuarea la controversatul Patimile lui Hristos. Când lungmetrajul original a fost lansat în 2004, a avut parte de multe critici, mai ales pentru violența extremă descrisă în imagini. Cu toate acestea, a devenit filmul independent cu cele mai mari încasări din toate timpurile: peste 600 de milioane de dolari. Datorită acestui succes, Mel deține astăzi o casă în Malibu, o proprietate în Costa Rica și o insulă privată în Fiji. Dar pentru Donal, pelicula a fost „un dezastru”.

Ca multe certuri de familie și aceasta a început de la bani. Donal a povestit că și-a implorat în mod repetat fratele să-l ajute financiar și a fost șocat când Mel i-a spus: „Problemele tale sunt doar ale tale”.

Întrebat de cei de la Daily Mail dacă e corect să dea vina pe Mel pentru faptul că nu a reușit să-și construiască o carieră la fel de puternică precum cea a fratelui său, în plus Mel având de crescut nouă copii, Donal a ripostat: „Primeam contracte și oferte în mod regulat până să apară Passion Of The Christ, dar mulți oameni au crezut că Mel este un antisemit și au presupus că și eu împărtășesc aceleași opinii. Am fost pus pe lista neagră, în timp ce Mel era ok pentru că milioanele de dolari intrau în continuare în conturile lui”.

Mel Gibson, tatăl a nouă copii, la cumpărături alături de fiica sa adolescentă. Cum arată Lucia, fata pe care o are cu pianista Oksana Grigorieva

„Furia Gibson”

Lucrurile s-au înrăutățit, a mai spus Donal, când Mel – care a fost deschis cu privire la luptele sale cu dependența de alcool – a fost reținut pentru că a condus în stare de ebrietate, a jignit o femeie ofițer de poliție, lucru pe care l-a negat ulterior, și a declanșat o tiradă de replici antisemite. Mel Gibson a avut nevoie de ani de zile pentru a-și recupera cariera, staruri precum Robert Downey Jr pledând pentru iertarea sa, pentru a i se da acestuia o nouă șansă. 

„Hollywood-ul este un oraș cu o singură industrie și când Mel a devenit nuclear și a făcut acele remarci urâte antisemite, când a fost arestat, toată munca mea a dispărut peste noapte”, a declarat Donal.

Donal, care a reușit să obțină roluri mici în filme precum Immortal Beloved și a lucrat cu voce off în emisiuni TV, inclusiv Justice League Unlimited, îl consideră vinovat pe fratele său pentru cum viața sa s-a transformat peste noapte.

„Numele Gibson a devenit toxic, agentul m-a părăsit, telefonul nu mai suna, un actor de top a refuzat să lucreze cu mine din cauză că eram fratele lui Mel. Oamenii au asociat numele Gibson cu fanatismul, rasismul, cruzimea, ura și furia. Lucram cu studiouri precum Warner Brothers și Disney. Peste noapte, totul s-a oprit”.

Donal a recunoscut că Mel l-a ajutat financiar o singură dată și i-a oferit un apartament mic de familie în care să locuiască, dar el crede că fratele său ar fi trebuit să-l despăgubească pentru „durerea și suferința” pe care el și soția lui, Shanas, pretind că le-au îndurat.

„De ce? Pentru că am fost blocați în aproape 20 de ani de iad....El a strigat la mine, spunându-mi că dacă sunt supărat de numele Gibson, să-l schimb. Urla și spunea: Nu mă poți da vina pe asta, problemele tale sunt doar ale tale!” 

Mad Max Ii - Der Vollstrecker, Mad Max Ii - The Road Warrior
Mad Max - The Road Warrior, Mel Gibson. Profimedia

„Mel s-a supărat imediat pentru că Celine Dion a primit apartamentul prezidențial, și nu el”

Donal a vorbit și despre „furia Gibson”. Fratele său a devenit tot mai predispus la izbucniri capricioase sau remarci incomode, chiar și în timpul unor călătorii de distracție. Un exemplu în acest sens este când Mel l-a dus la Boston cu avionul său privat și i l-a prezentat lui Robert De Niro. „Mel s-a supărat imediat pentru că Celine Dion a primit apartamentul prezidențial, și nu el. A fost indispus toată noaptea.”

„Cred că lui Mel îi era frică de soția lui, Robyn, mama celor șapte copii ai săi”

Donal este de părere că soția lui Mel, Robyn, mama celor șapte copii ai acestuia, cu care a fost căsătorit 31 de ani, l-a ajutat să-și păstreze echilibrul, dar asta doar până la divorț, în 2011.

„Cred că lui Mel îi era cumva frică de soția lui”, a spus Donal. „Ea a condus casa cu mână de fier. Când căsătoria lor s-a încheiat, Mel a început să se comporte diferit. S-a înconjurat doar de oameni care îi spuneau numai ce voia să audă.”

Robyn Moore shopping in Malibu, CA.
Fosta soție a lui Mel Gibson, Robyn Moore. Profimedia

Nu și-au mai vorbit de cinci ani: Încă îl iubesc pe Mel, dar nu mai știu cine este

Cei doi frați nu și-au mai vorbit de cinci ani. Mel și Donal fac parte dintr-o familie cu 11 copii. Acesta din urmă a descris-o pe mama lor, Anne, „cleiul” care a ținut familia lor unită. „Eram săraci și deseori flămânzi, dar ne-am iubit”.

„Chiar și când era tânăr, Mel era condus de ambiție Voia să fie bogat și faimos. Actoria a fost în sângele nostru. Mama era nebună după filme. Ea ne-a încurajat să mergem pe acest drum.”

Mel a urmat o școală de teatru și s-a mutat la Hollywood, unde a devenit rapid un star datorită Mad Max din 1979.

Astăzi, Donal lucrează ca artist, dar dorește să revină la Hollywood pentru a da din nou voce pentru filme, pasiunea sa. Soția lui, Shanas, este scriitoare și ea susține, în principal, financiar, familia. 

Donal a scris o carte: „Resurrection: Tales Of Family, Madness, Mayhem And Surviving The Gibson Rage” și caută un editor.

„Încă îl iubesc pe Mel, dar nu mai știu cine este. Vreau ca el să îndrepte lucrurile. Vreau să trăim în pace.”

Programul Zilei

duminică19.05
luni20.05
marți21.05
miercuri22.05
joi23.05
vineri24.05
sâmbătă25.05
07:35 Kandahar: Misiune mortala
09:30 Hotel pentru catei
11:10 Omu' de la Zoo
12:50 Spionii din vecini
16:35 G.I. Joe: Represalii
18:20 Iubesc pe cine nu trebuie
21:30 Acolo unde canta racii
23:30 Parteneri neobisnuiti
01:10 inainte de rasarit
02:50 John Wick: Capitolul 4
05:30 Lolo
07:05 G.I. Joe: Represalii
08:50 Acolo unde canta racii
10:50 Lipit de tine
12:45 Invadarea lumii : Batalia Los Angeles
14:35 Oameni mari si fara minte
16:10 Regina desertului
18:15 Muntele dintre noi
20:00 Calatoria vietii
21:40 JFK
00:40 Praf si pulbere
01:55 Luptatorul
05:40 Lipit de tine
07:35 Calatoria vietii
09:15 Muntele dintre noi
11:00 O fata de milioane
13:10 Masa 19
14:35 Eroii monumentelor
16:25 infruntarea titanilor
18:05 Triplu X
20:00 Luni
21:55 Operatiunea Valkyrie
23:50 Asediul
01:25 Prizoniere de vacanta
02:50 Supravietuitorul
04:50 Legaturi suspecte
06:25 Regasirea
07:55 Operatiunea Valkyrie
09:50 Masa 19
11:15 Cine sunt?
13:15 O nunta exploziva
14:50 World Trade Center
16:50 Ce-o fi cu sotii Morgan?
18:30 Blestemul
22:15 Invitatie in iad
00:00 Prizoniera in panza de paianjen
01:50 De ce el?
03:40 Valul ucigas
05:35 Victime colaterale
09:35 Casanova
11:20 Blestemul
12:50 Cum stii daca ai noroc?
14:45 Morbius
16:25 Operatiunea Mincemeat
18:25 inzestrata
20:00 Sunt burlac dar ma tratez
21:25 Razboiul din adancuri
23:05 Intrusul
00:40 Mizerabilii
02:25 Robert the Bruce: Regele Scotiei
04:25 Ghidul sexy al unei fete cuminti
05:55 Operatiunea Mincemeat
07:55 Morbius
09:35 inzestrata
11:10 Joc diabolic
12:35 Un jurnal pentru Jordan
14:40 Barbatii in negru 3
16:20 Ziua in care s-a oprit Pamantul
18:00 Parintele Stu
20:00 Eu si Marley
21:50 Dadaca perfecta
23:25 Vicele
01:30 A venit sfarsitu'!
03:10 Vanatorul de recompense 2049
05:45 Parintele Stu
07:45 Indiana Jones si regatul craniului de cristal
09:40 Familia Addams 2 (D)
11:10 Eu si Marley
13:00 Trauma
16:20 Misiune: Imposibila. Natiunea secreta
18:25 Tipic masculin
20:00 Primul Contact
22:00 Aproape letala
23:35 Constantin
01:30 Conspiratia din Birmania
03:25 Insula Shutter
05:35 O alta sansa

Ultimele știri

Ben Affleck/ Profimedia
Ben Affleck, prima apariție după zvonurile despre divorțul de Jennifer Lopez. Cei doi actori nu mai locuiesc împreună

Ben Affleck a fost văzut plecând dintr-o casă din Los Angeles, pe fondul speculațiilor că el și Jennifer Lopez se îndreaptă spre divorț...

Olivia Wilde At The Gym
Olivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Olivia Wilde și-a etalat cu mândrie fizicul lucrat la sala de fitness, după o nouă zi de antrenamente intense, în Los Angeles. Actrița și...

Vizual comunicat de presă_Noaptea Muzeelor
Digi World prezintă „Ținutul Buzăului” - o trilogie documentară remarcabilă, proiectată în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor

Aflat la cea de-a XX-a ediţie, evenimentul de referință Noaptea Muzeelor se va desfăşura pe parcursul zilei de sâmbătă, 18 mai, în mai...

Partenerii noștri

FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $. Cum arată în interior și cu cât vinde acum casa pe roți
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $. Cum arată în interior și cu cât vinde...

FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $. Cum arată în interior și cu...

Descarca aplicatia Digi24 Digi24.ro
"Părinții mei au avut unele îngrijorări". Mărturisirile unei tinere care s-a măritat cu un bărbat cu 19 ani mai mare
"Părinții mei au avut unele îngrijorări". Mărturisirile unei tinere care s-a măritat cu un bărbat cu 19 ani mai mare

"Părinții mei au avut unele îngrijorări". Mărturisirile unei tinere care s-a măritat cu un bărbat...

PeRoz.ro
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa divort
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa divort

Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp...

Utv.ro
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să...

Digi-World.tv
Shania Twain, adevărul despre legătura specială cu Jon Bon Jovi. „Îmi încălzește inima”
Shania Twain, adevărul despre legătura specială cu Jon Bon Jovi. „Îmi încălzește inima”

Shania Twain, adevărul despre legătura specială cu Jon Bon Jovi. „Îmi încălzește inima”

ProFM.ro
FOTO "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk
FOTO "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

Ucraineaanul l-a lăsat fără centură!

DigiSport.ro
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie...

Digi-AnimalWorld.tv
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu...

Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere...

Digi-Life.tv
Bărbatul care și-a transformat tatăl mort într-un chatbot. Cum a ajuns clonarea digitală a decedaților o industrie în plină expansiune
Bărbatul care și-a transformat tatăl mort într-un chatbot. Cum a ajuns clonarea digitală a decedaților o industrie în...

Bărbatul care și-a transformat tatăl mort într-un chatbot. Cum a ajuns clonarea digitală a...

DigiFM.ro