Carrie-Anne Moss, dezvăluiri despre relația cu Keanu Reeves: ”E ca o prietenie de suflet!” Cei doi s-au cunoscut în urmă cu mai bine de 20 de ani
Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss sunt prieteni foarte buni de mai bine de 20 de ani. S-au cunoscut în 1999, pe platourile de filmare de la ”Matrix”, iar de-a lungul timpului au dezvoltat o legătură uimitoare, despre care au vorbit de curând.
Cei doi actori, care sunt cunoscuți pentru rolurile lui Neo and Trinity, joacă acum în ”The Matrix Resurrections”, o continuare a francizei care le-a adus celebritatea. Filmul va ajunge în cinematografe în 22 decembrie, iar actrița în vârstă de 54 de ani a vorbit despre relația pe care au dezvoltat-o de-a lungul timpului.
”Am trecut prin această experiență ca parteneri. Singurul mod în care o pot descrie este ca o prietenie de suflet.”, a dezvăluit Moss, în vârstă de 54 de ani, pentru Entertainment Weekly.
”Cele mai multe scene ale mele sunt filmate cu Keanu și a fost o plăcere să-l am aproape, să facem asta din nou.”, a adăugat ea: ”Este un expert în ceea ce privește înțelegerea acțiunii. L-am urmărit crescând în ultimii 20 de ani. Sunt uluită de ce a putut să facă.”, a mai spus actrița.
Filmele Matrix, încasări de peste 1,6 miliarde de dolari
Lansat în 1999, primul film din franciza „Matrix” aduce în scenă un programator anonim, Thomas A. Anderson (interpretat de Keanu Reeves), care, noaptea, devine Nero, alesul care va salva omenirea. Un mic grup din rezistență, condus de Morpheus (jucat de Laurence Fishburne) îl va ajuta în misiunea lui. Împreună, ei vor declanșa o luptă împotriva Matrixului și a teribililor agenți ai săi. Filmul scris și regizat de acum surorile (foștii frați Andrew și Laurence) Lilly și Lana Wachowski a marcat revenirea încununată de succes a actorului Keanu Reeves, care, după „Speed”, de Jan de Bont, din 1994, era departe de succesul de odinioară.
Citește și: Neo nu a arătat niciodată așa. Keanu Reeves, look inedit în posterul oficial pentru „Matrix Resurrections”
În trilogia „Matrix”, realizatorii săi au acționat ca niște adevărați savanți, experți în arta combinării tehnologiilor digitale din domeniul efectelor speciale cu arta coregrafiilor spectaculoase din scenele de luptă din cinema-ul asiatic, folosind o inovație majoră: „bullet time”, un efect vizual obținut cu ajutorul unui set de aparate foto dispuse în jurul personajului principal. Obturatoarele se declanșează simultan, cu un diferențial de timp foarte scurt, fapt ce permite, după montaj, crearea iluziei unei imagini care se deplasează liber în jurul unei acțiuni „înghețate” în timp, sau încetinită până la extrem.
Inclus în arhivele naționale ale cinema-ului american în 2012, filmul „The Matrix” a devenit astfel oficial un „clasic” al industriei de dincolo de Atlantic.
Trilogia „Matrix” a avut încasări de peste 1,6 miliarde de dolari, datorită efectelor speciale inovatoare și scenelor de luptă spectaculoase.