Copilul misterios care a devenit imaginea DreamWorks. 5 logo-uri ale marilor studiouri de film si povestile lor fascinante
Sunt cateva dintre cele mai recunoscute imagini din lume si anunta intotdeauna filmele preferate, inainte de inceperea lor. Putini sunt insa cei care stiu povestile din spatele acestor logo-uri.
DreamWorks
Fondat de 1994 de Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg si David Geffen, DreamWorks a lansat filme precum "Prince of Egypt", "Shrek", "The Ring" sau "Tropic Thunder". Ideea logo-ului i-a apartinut lui Spielberg, care si-a dorit sa foloseasca imaginea unui om care pescuieste pe luna.
Specialistul in efecte vizuale Dennis Muren l-a angajat pe pictorul Robert Hunt care a creat imaginea unui copil pescuind de pe o semiluna, cu fiul sau drept model. Initialele SKG de la baza logo-ului reprezinta initialele fondatorilor sai. Muzica de pe fundal a fost creata de John Williams.
Metro-Goldwyn-Mayer
Intre anii '20-'50, se mandrea cu statutul de cel mai de succes studio de la Hollywood, dar a avut probleme in a se adapta la cerintele industriei. Astfel, din 1966 a avut o serie intreaga de proprietari care au venit si au plecat de la conducere.
Primul logo a fost creat de Howard Dietz si reprezinta un leu care rage, inconjurat de un cerc si o rola de film pe care era inscriptionat "art for art's sake". Din 1924 pana in 1957, 5 lei diferiti au fost folositi pentru simbolul MGM.
20th Century Fox
Fondat de William Fox in 1935, cand a realizat fuziunea cu firma Fox Film, 20th Century Fox se afla in topul celor mai mari 6 studiouri americane de film.
Logo-ul original la fost gandit si creat de artistul Emil Kosa Jr., cel care a creat Statuia Libertatii de la finalul filmului original "Planet of The Apes". Muzica ce il acompaniaza a fost compusa de Alfred Newman.
Paramount
In ultimii 32 de ani a lansat peste 500 de productii care au strans mai bine de 27 miliarde de dolari. Mai mult decat atat, are cel mai longeviv logo de la Hollywood. Folosit din 1912, el a suferit putine modificari de-a-lungul anilor. "Majestic Mountain" a fost schitat de W. W. Hodkinson pe o bucata de ziar, inspirat fiind de muntele Ben Lomod din Utah, zona in care a copilarit. Desenului i-au fost adaugate 22 de stele aurii.
Warner Bros.
A fost primul studio care a produs filme independente la Hollywood. Numele sau vine de la numele celor patru frati care l-au fondat. Acestia erau emigranti evrei din Polonia care, dupa Primul Razboi Mondial, s-au refugiat in America.
Primul logo al companiei a fost lansat in 1923 si a fost modificat de 11 ori, ultima data in 1998. Muzica folosita sugereaza nostalgia epocii de aur a Hollywood-ului si a traditiei Warner Bros., desi designul simbolizeaza trecerea la tehnologia moderna.
Columbia Pictures
In 1989, Sony a cumparat studioul cu 3,4 miliarde de dolari. De-a-lungul timpului, logo-ul care intruchipeaza o femeie ce tine o torta in mana a trecut printr-o multime de schimbari. El a fost bazat in mare parte pe Statuia Libertatii, dar se spune ca statuia a fost inspirata de Claudia Dell ori Amelia Batchler sau de Jane Bartholomew.
Sigla este creatia artistului Michael J. Deas care a ales o combinatie de mai multe portrete, dar a avut si un model uman in persoana lui Jenny Joseph, o casnica din Louisiana.
Disney
In prezent este una dintre cele mai mari companii de productie de la Hollywood si detine 11 parcuri Disneyland, pe langa cateva retele de televiziune.
Celebra imagine cu "Magic Castle" a evoluat de la un logo initiat care era semnatura stilizata a lui Walt Disney. Castelul inconjurat de artificii simbolizeaza magia filmelor Disney si a fost inspirat de cele doua astfel de cladiri din parcurile tematice Disney: Sleeping Beauty Castle si Cinderella Castle.
Universal
Fondat acum mai bine de 100 de ani de evreul Carl Laemmle, reprezinta cel mai vechi studio american din lume. Logo-ul sau a trecut printr-o serie de transformari pana a ajuns la planeta inconjurata de numele studioului. Prima versiune a lui era un avion care zbura in jurul unui glob pamantesc.