Cum arată azi, la 74 de ani, Kramer din "Seinfeld". Ce spune despre scandalul care i-a încheiat cariera în urmă cu 18 ani: "Lucrez cu lumina și întunericul din mine"
Michael Richards, actorul care i-a dat viață exuberantului Cosmo Kramer din serialul "Seinfeld", are acum 74 de ani și tocmai și-a publicat cartea de memorii. În volumul "Entrances and Exits", actorul abordează și felul în care remarcile rasiste pe care le-a făcut acum 18 ani i-au afectat viața personală și cariera.
În urmă cu doar câteva zile, fanii Seinfeld au fost uimiți să-l vadă pe Michael Richards la premiera noului film al lui Jerry Seinfeld, "Unfrosted", având în vedere că în ultimii 18 ani a stat mai mult în umbră. Acum, acesta face o tentativă de a reveni în atenția publicului, cu lansarea cărții sale de memorii, în care scrie despre copilărie, despre cum a cunoscut faima grație serialului "Seinfeld" și cât de greu i-a fost să o gestioneze, dar și despre episodul care i-a pus capăt carierei.
Ce spune acum despre remarcile rasiste care i-au pus punct carierei
În ultimii ani, Michael Richards a stat departe de ochii publicului, din cauza scandalului din 2006, când, în timpul show-ului „Comedians in Cars Getting Coffee”, a avut o ieșire rasistă pentru care mai târziu și-a cerut scuze. În 2012, Richards a povestit cu fostul său coleg, Jerry Seinfeld, despre incidentul în care a folosit cuvinte jignitoare la adresa oamenilor de culoare. „M-a dărâmat”, a explicat actorul, adăugând că ce s-a întâmplat atunci îl va urmări mereu.
„E o lecție pe care am învățat-o … după izbucnirea din clubul de comedie. Mi-am pierdut cumpătul pentru că cineva mi-a întrerupt show-ul și a spus ceva ce m-a rănit și am izbucnit cu furie. A fost o reacție egoistă. Am luat totul prea personal, când ar fi trebuit să spun doar: ‘Da, ai absolută dreptate. Nu sunt amuzant. Cred că o să merg acasă și voi lucra la asta și ne vedem mâine seară': Dar, știi, a fost una dintre acele seri”, spunea el în 2012. Tot atunci i-a și mulțumit lui Jerry pentru că l-a susținut public și i-a rămas alături.
Acum, în volumul autobiografic, interpretul lui Kramer a detaliat momentul, spunând că nu se așteaptă ca lumea să uite sau să ierte. "Imediat ce am spus asta pe scenă mi-a părut rău. Nu caut o revenire. Furia mea era la cote maxime și a venit din plin și foarte repede. Mânia e o forță. În loc să fug de ea, m-am aruncat în adâncurile ei și am încercat să învăț din asta. Nu a fost ușor. Managerii de criză au vrut să controlez daunele. Dar în ceea ce mă privea, daunele erau în interiorul meu".
De atunci, s-a analizat continuu, săpând în profunzimea ființei sale. Și-a petrecut mare parte din timp citind și studiind religie și filozofie, scrie People. "Învăț și mă vindec, dar viața merge mereu în sus și în joc. Continui să muncesc și zi noapte cu lumina și întunericul din mine. Era timpul să descopăr de unde venea toată acea furie", spune Michael. Și-a dat seama că o parte era datorată propriilor nesiguranțe venite din sentimentul de a nu fi dorit. A fost crescut de o mamă singură care inițial își dorise un avort, iar acest lucru și-a pus amprenta asupra lui. Nesiguranța l-a făcut să și refuze roluri și oportunități. S-a simțit confortabil în pielea lui Kramer, dar nu și în a sa. "Am spus nu când mi s-a oferit o stea pe Hollywood Walk of Fame. Nu simțeam că o merit. Am refuzat de două ori să fiu gazda Saturday Night Live pentru că nu mă simțeam destul de bun. N-am fost niciodată satisfăcut de cum am jucat în Seinfeld. Faima mi-a mărit nesiguranțele", mai scrie el în cartea "Entrances and Exits", a cărei prefață a scris-o Jerry Seinfeld.