Elizabeth Debicki, despre explorarea ultimelor zile ale prinţesei Diana, în „The Crown”: Apare un sentiment profund de tragedie în corpul tău
Interpretarea rolului prinţesei Diana în serialul „The Crown”, timp de două sezoane, i-a creat actriţei Elizabeth Debicki sentimentul responsabilităţii de a fi cât mai autentică în faţa numeroaselor persoane care venerează familia regală britanică.
„Există un sentiment profund de tragedie prezent în corpul tău atunci când interpretezi acea parte a poveştii”, a declarat Debicki într-un interviu acordat Reuters, transmite Agerpres.
„Însă, după ce l-am vizionat, ceea ce am făcut recent, şi în timp ce se derula genericul, m-am gândit că am adus pe ecran un lucru cu adevărat serios”, a adăugat ea.
Cel de-al şaselea şi ultimul sezon al seriei „The Crown” a avut premiera pe 16 noiembrie. Este alcătuit din două părţi și explorează ultimele zile ale prinţesei Diana, înainte de a-și pierde viața într-un accident de maşină.
O dramă istorică, serialul premiat cu Emmy și creat de Peter Morgan, relatează povestea domniei reginei Elisabeta a II-a pe fundalul diferitelor drame regale.
Debicki este de părere că efortul de a se lăsa „în voia sorţii” şi de a nu se mai „observa” pe ei înşişi în timpul filmărilor la acest serial a fost o experienţă comună trăită de actorii din „The Crown”.
Presiunea de a surprinde familia regală britanică a fost intensă, mai ales în momentele în care era descrisă pierderea unei prinţese de care mulţi se simt încă legaţi, a povestit ea.
„Da, am lăsat acolo, pe ecran, toate bucăţile din noi pentru că nu merită nimic mai puţin de atât”, a precizat Debicki.
În mod similar, în opinia lui Khalid Abdalla - care joacă rolul lui Dodi Fayed, fiul miliardarului egiptean Mohamed al-Fayed, ce avea o relaţie romantică cu prinţesa Diana - filmările alături de Debicki au reprezentat o responsabilitate uriaşă. „A face acest lucru împreună a fost tot ceea ce ţi-ai putea dori de la o colaborare”, a declarat el.
Potrivit spuselor sale, pierderea prinţesei Diana continuă să reprezinte o „traumă culturală” pentru „milioane de oameni din întreaga lume”.