Fiicele cele mari ale lui Bruce Willis, impresionate de forța mamei lor vitrege, în gestionarea bolii tatălui lor. Scout Willis: "N-aș putea fi mai mândră de tine. Curajul tău mută munții"
Fiicele vitrege ale Emmei Heming Willis sunt de partea ei. Trei dintre fetele lui Bruce Willis și ale lui Demi Moore, Scout și Tallulah, au simțit să-și exprime sprijinul față de Emma, după ce aceasta a ieșit la tv pentru a vorbi despre diagnosticul de demență primit de starul filmelor de acțiune.
"Sincer, n-aș putea fi mai mândră de Emma pentru că a avut curajul să iasă în ochii publicului, deși e terifiant, pentru a împărtăși povestea familiei noastre, pentru a educa în legătură cu demența frontotemporală. Emma, ești o campioană a cauzei și mă inspiri în fiecare zi cu curajul tău și cu iubirea ta profundă. Curajul tău mută munții", a scris Scout pe Instagram, la scurt timp de la apariția publică a partenerei tatălui său.
Și sora ei, Tallulah, a redistribuit mesajul lui Scout și a adăugat: "Atât de mândră de familia mea".
Soția lui Bruce Willis: "Demența e o boală familie"
Zilele trecute, Emma Heming Willis a apărut în emisiunea Today și a vorbit despre ce înseamnă un diagnostic de demență atât pentru bolnav, cât și pentru aparținători.
"Ceea ce am învăţat este că demenţa este grea. Este greu pentru persoana diagnosticată. Este greu şi pentru familie. Iar acest lucru nu este diferit pentru Bruce, pentru mine sau pentru fetele noastre. Şi când spun că este o boală de familie, chiar este. Cred că a fost binecuvântare şi blestem. Faptul că ştiu ce i se întâmplă lui Bruce face ca totul să fie un pic mai uşor", a spus soția lui Bruce, explicând că este bine că a pus cap la cap ce înseamnă boala, chiar dacă este dureros.
În același timp, Emma a recunoscut că nu poate fi sigură dacă soțul ei e conștient de boala lui.
Ce este demenţă frontotemporală (FTD), boala de care suferă Bruce Willis
FTD reprezintă tulburări cauzate de o acumulare de tau şi de alte proteine care distrug celulele cerebrale în lobii frontali (în spatele frunţii) sau în lobii temporali (în spatele urechilor) ai creierului. Afecţiunea apare, de obicei, între 45 şi 64 de ani, potrivit Alzheimer's Research UK.
"Cea mai frecventă demenţă pentru persoanele sub 60 de ani, FTD poate provoca probleme la nivelul comunicării, precum şi modificări ale comportamentului, personalităţii sau mişcărilor cuiva", potrivit unei declaraţii a Asociaţiei pentru degenerescenţă frontotemporală.
Persoanele cu FTD trăiesc de obicei între şase şi opt ani cu această afecţiune, potrivit Institutului Naţional pentru Îmbătrânire din SUA. Între 10% şi 30% din cazurile de FTD sunt moştenite. În afară de genetică, nu există alţi factori de risc cunoscuţi, deşi cercetătorii investighează ce rol pot juca tiroida şi insulina în apariţia bolii.