Gwyneth Paltrow critică filmele cu supereroi, la cinci ani de când s-a retras din Universul Marvel
Gwyneth Paltrow a criticat filmele cu supereroi, pentru lipsa de originalitate, la cinci ani după ce actrița din „Iron Man” s-a retras din Universul Marvel pentru că se simțea „cam bătrână” ca să mai poarte un astfel de costum. Vedeta americană este de părere că o peliculă bună nu înseamnă neapărat o producție de 300 de milioane de dolari.
Gwyneth Paltrow a fost invitată la show-ul „Hot Ones”, unde a făcut o serie de dezvăluiri. Starul în vârstă de 51 de ani a explicat că în zilele noastre se pune mai mult accent pe cantitate decât pe calitate.
În timpul noului episod din „Hot Ones”, gazda Sean Evans a întrebat-o pe Gwyneth Paltrow ce părere are despre comentariul regizorului „American Fiction”, Cord Jefferson, care la premiile Oscar a cerut Hollywood-ului să investească în proiecte mai mici, independente.
„În loc să faci un film de 200 de milioane de dolari, încearcă să faci 20 de filme de 10 milioane de dolari”, a declarat Jefferson, la începutul lunii.
Paltrow a fost de acord cu cineastul, remarcând creșterea numărului de filme cu supereroi și scăderea „calității, a specificității și a punctelor de vedere reale”, acesta fiind doar un exemplu care să justifice nevoia de „mai multă diversitate în artă”.
„Înțeleg perfect”, a declarat Paltrow. „Vrei cea mai bună șansă de a obține câștiguri puternice. Oamenii investesc mulți bani în aceste producții și vor să fie profitabile...Dacă privesc industria ca ansamblu, există această mare susținere a filmelor cu supereroi”, a spus ea. „Ei încearcă să ajungă la cât mai mulți oameni cu putință, ceea ce uneori pune piedică specificității, calității ori punctelor de vedere originale”, a adăugat ea.
Paltrow consideră, de asemenea, că filmele la care a lucrat în trecut nu ar mai primi undă verde așa cum se întâmpla atunci.
„Ai perfectă dreptate”, a continuat ea. „Am crescut jucând în acele filme și uneori deplâng asta. Mă uit înapoi la unele dintre filmele pe care le-am făcut în anii '90 și mă gândesc că azi nu ar mai primi undă verde”.
Ea a subliniat că filmele independente ajută la creșterea „diversității artei” în comparație cu astfel de blockbustere.
„Cred că obții mai multă diversitate în artă atunci când miza este mai mică, iar oamenii își pot exprima adevărata voce și pot construi un film așa cum doresc ei să-l facă. Și mai cred că acestea sunt, în general, cele mai relevante”.
De ce a renunțat Gwyneth Paltrow la filmele MCU
Gwyneth Paltrow a anunțat că părăsește Universul Marvel după „Avengers: Endgame”. Paltrow a declarat la vremea respectivă: „Sunt cam bătrână să mai port un costum şi pentru restul. Mă simt foarte norocoasă că am făcut asta, pentru că de fapt am fost convinsă să fac asta. Eram prietenă cu Jon Favreau. A fost o experienţă minunată să fac primul «Iron Man», apoi să văd cât de important a devenit pentru fani”.
„Cred că filmele şi businessurile din jurul lor s-au schimbat foarte mult în ultimii 20 de ani. Nu cred că vreunul dintre filmele pentru care sunt cunoscută s-ar mai făce astăzi”, mai spunea Paltrow.
În prezent, actriţa se dedică brandului ei de lifestyle, Goop, fiind CEO-ul companiei.
Gwyneth Paltrow, născută pe 27 septembrie 1972, a devenit cunoscută după ce a jucat în filmul „Seven” (1995), în care l-a avut partener pe Brad Pitt.
După rolurile din comedia romantică „Dincolo de uşi/ Sliding Doors” (1998) şi thrillerul „O crimă perfectă/ A Perfect Murder” (1998), Gwyneth a devenit celebră pe plan mondial graţie rolului din „Shakespeare îndrăgostit/ Shakespeare in Love” (1998), care i-a adus premiul Oscar, dar și Globul de Aur.
S-a remarcat apoi în filme precum „Talentatul domn Ripley/ The Talented Mr. Ripley” (1999), „O familie genială/ The Royal Tenenbaums” (2001), „Uşuraticul/ Shallow Hal” (2001) şi „Dovada/ Proof” (2005).
Din 2008, actriţa americană a interpretat rolul Pepper Potts, asistenta şi iubita personajului Iron Man din francizele cinematografice „Iron Man” şi „The Avengers”.