Matthew McConaughey, adevărul din spatele renunțării la comedii. Nici măcar o ofertă de 14,5 milioane $ nu l-a făcut să se răzgândească
Matthew McConaughey este doar unul dintre multele staruri care au decis să se mute din Los Angeles în zone mai liniștite și mai apropiate de natură, unde nu sunt la fel de mulți paparazzi ca la Hollywood și nici o fascinație exagerată pentru viața oamenilor faimoși. Pentru el, altul a fost motivul.
Matthew McConaughey și soția lui, Camila Alves, s-au relocat în Texas, statul natal al actorului american, încă din 2014. Acum, actorul de 55 de ani și-a deschis sufletul și a dezvăluit motivul din spatele mutării sale și ce impact a avut asta în cariera lui.
Despre comediile romantice în care s-a remarcat la începutul carierei și care l-au făcut un star, McConaughey a comentat în Good Trouble, podcastul tenismenului Nick Kyrgios. "Eram tipul din rom-com. Aceea era zona mea. Și mi-a plăcut. Se plătea bine și funcționa. Dar acea zonă era... eram atât de puternic acolo, încât dacă voiam să fac drame sau orice altceva, se întâmpla ceva de genul: 'Nu, nu, nu McConaughey'. Hollywood-ul spunea:'Nu, nu, ar trebui să rămâi în aria ta, rămâi acolo'".
Și, deși se afla la apogeul carierei și apăruse în "How to Lose a Guy in 10 Days"; The Wedding Planner", "Failure to Launch" sau "Ghosts of Girlfriends Past", pentru că nu-și dorea să rămână omul unui singur gen de filme, a luat o decizie radicală. Atunci s-a hotărât să se mute cu familia în Texas, nemidorindu-și să apară în filme dacă nu sunt și altceva decât comedii romantice. La acel moment a și făcut un pact cu soția lui, Camila Alves: "Nu mă întorc la muncă decât dacă îmi sunt oferite rolurile pe care îmi doresc să le fac".
Matthew a mărturisit că au urmat doi ani "instabili". "Din fericire, Camila a rămas însărcinată cu primul nostru copil. A apărut un scop pe care să-l așteptăm. Dar încă eram genul care zicea: Bărbatul trebuie să muncească. Să lucrez în grădină nu mai era suficient", și-a amintit el. În ciuda acestui lucru, a rămas fidel promisiunii făcute chiar și după ce a primit o ofertă de 14,5 milioane de dolari pentru o comedie de acțiune. "Cred că asta a fost văzut drept cel mai rebel gest al meu la Hollywood, pentru că a transmis un semnal clar: 'Nu mă joc'. Cred că asta a făcut Hollywood-ul să-și dea seama că sunt o idee nouă".
Rezistența sa față de Hollywood i-a adus, în cele din urmă, o serie de filme care nu se mai încadrau în tiparul comediilor romantice, cum ar fi "Interstellar" sau "Dallas Buyers Club". Acesta din urmă i-a și adus un Oscar pentru cel mai bun actor.