Momente delicioase oferite de Margot Robbie și Brad Pitt, la premiera „Babylon”. Actrița australiană, răvășitoare într-o rochie roșie cu spatele gol
Margot Robbie și Brad Pitt au acaparat toate privirile la premiera noului lor film, „Babylon”, din Marea Britanie.
Actrița australiană a fost răvășitoare într-o rochie roșie lungă, cu spatele gol, o creație Valentino, pe covorul roșu de la BFI Imax, în Waterloo, Londra.
Robbie (32 de ani) și Pitt (58 de ani) au oferit momente delicioase audienței, zâmbindu-și și glumind adesea.
Celor doi le place fantastic să joace împreună. Anterior au apărut în „Once Upon a Time in Hollywood”, alături de Leonardo Di Caprio.
La premieră au venit și Millie Mackintosh, Clara Amfo, Laura Whitmore, Kym Marsh, Abbie Quinnen Li Jun Li și Katherine Waterston.
„Babylon”, o peliculă extravagantă, un film-fluviu, intransigent
Pelicula, care va avea premiera în România pe 20 ianuarie, recreează în 3 ore şi 9 minute Hollywoodul anilor 1920, perioada marcată de apariţia filmului cu sonor, care condamnă la uitare lumea filmului mut. Fostele vedete, care puteau fi acum concediate de pe o zi pe alta, îşi îneacă amarul în droguri şi alcool.
„Babylon” spune povestea a trei destine care se întrepătrund: Brad Pitt întruchipează un actor consacrat, al cărui succes începe însă să pălească, Margot Robbie (cunoscută din „The Wolf of Wall Street””) este o actriţă debutantă propulsată în centrul atenţiei, iar Diego Calva interpretează un personaj care ajunge din întâmplare în culisele producţiei cinematografice.
Vieţile protagoniştilor sunt animate de petreceri de pomină şi de filmări pe cât de anarhice pe atât de trepidante, pe fundalul prăbuşirii unei epoci.
La şase ani după triumful musicalului „La La Land”, regizorul Damien Chazelle plonjează din nou în istoria cinematografiei americane prin intermediul acestei pelicule extravagante, un film-fluviu, intransigent, un omagiu adus libertăţii nebune de la începuturile industriei de la Hollywood.
Filmul este „o scrisoare de dragoste adusă cinematografiei şi, în acelaşi timp, o critică la adresa unei industrii”, vădit rasiste şi sexiste, a declarat Damien Chazelle pentru AFP, cu prilejul unui interviu realizat la Paris.
Împingând şi mai departe estetica şi simţul detaliilor din ''La La Land'', cel mai nou film regizat de Damien Chazelle este o încercare de a salva onoarea cinematografului mut prin punerea în scenă a unei explozii de violenţă, sex, droguri şi dragoste.
Cu o cruzime pe care nu o vedem de obicei în marile producţii hollywoodiene: munţi de cocaină, sexualitate dezlănţuită, precum şi scena unei diarei epocale...
„'Babylon”, care se înscrie în tradiţia filmelor ce revizitează istoria celei de-a şaptea arte - precum ''Singin' in the Rain'', ''The Artist'', ''Once Upon a Time.... in Hollywood'', în regia lui Tarantino, sau ''A Star is Born'' - şi cărora le aduce un omagiu, este totodată un film impregnat de nostalgie.
Pelicula arată felul în care apariţia „filmelor vorbite” - cu dialoguri înregistrate -, precum şi marile schimbări sociale şi tehnologice de la acea vreme au transformat Los Angelesul, un oraş care tocmai fusese construit în deşertul californian, şi pe rezidenţii acestuia. Regizorul ilustrează fenomenul printr-o scenă în care actriţa interpretată de Margot Robbie încearcă să filmeze prima ei ”peliculă vorbită”.
Filmul descrie un Hollywood din alte vremuri, pe care Chazelle l-a recreat, după cum a precizat pentru AFP, filmând în locuri din „Oraşul Îngerilor” care s-au păstrat până în zilele noastre, „pentru a regăsi ceea ce exista odinioară, sentimentul deşertului, soarele californian, vechile platouri de filmare... Au rămas printre noi”.
În drum spre Oscar?
Damien Chazelle le-a prezentat actorilor din filmul său ore întregi de capodopere ale cinematografiei mute, de la pelicule semnate de F.W Murnau la unele regizate de Abel Gance şi D. W Griffith: „doar filme făcute de clasici, pentru a aprecia cu adevărat ceea ce am pierdut. Pentru că eu cred că am pierdut ceva foarte profund (...). După apariţia sonorului, poate nu s-au mai făcut filme atât de sublime ca acelea”.
Există „mult mai puţine droguri la Hollywood în ziua de azi”, a constatat Margot Robbie. „Din păcate, este adevărat!”, a glumit Brad Pitt.
După ''Whiplash'' (2014) şi ''First Man'' (2018), dar mai ales după triumful şi recolta de Oscaruri obţinută cu musicalul ''La La Land'' (printre care premiile pentru "cel mai bun regizor", obţinut la doar 32 de ani de Chazelle, ''cea mai bună coloană sonoră'' pentru muzica de jazz compusă de Justin Hurwit, care semnează şi coloana sonoră a ''Babylon'', cel mai nou film al cineastului Damien Chazelle va fi din nou încununat la gala Oscar?
Rămâne de văzut. Multi-nominalizat la Globurile de Aur, „Babylon” a plecat de la această primă ceremonie din sezonul premiilor industriei de film americane cu un singur trofeu, pentru „cea mai bună coloană sonoră”.