Olivia Newton-John ar fi împlinit 76 de ani. Care a fost cauza morții starului din „Grease”
Actriţa Olivia Newton-John, vedeta filmului „Grease”, ar fi împlinit luna aceasta 76 de ani. Vedeta de origine britanică „a murit în linişte la ferma ei din sudul Californiei, înconjurată de familie şi prieteni”, în august 2022.
Olivia Newton-John ar fi împlinit 76 de ani pe 26 septembrie
Cântăreaţa şi actriţa Olivia Newton-John s-a născut la 26 septembrie 1948, la Cambridge, în Marea Britanie. Cel mai mic copil al profesorului Brin Newton-John şi al Irenei, fiica fizicianului câştigător al Premiului Nobel Max Born, Olivia s-a mutat la Melbourne împreună cu familia, la vârsta de cinci ani, potrivit www.olivianewton-john.com.
Primul său succes a fost câştigarea unui concurs de talente prin care a obţinut o excursie la Londra. Până la 15 ani, a înfiinţat grupul „Sol Four”, iar în 1963 a apărut în emisiuni la televiziune şi în programe săptămânale de muzică pop în Australia.
A înregistrat primul single pentru Decca Records în 1966, o versiune a lui Jackie DeShannon - „Till You Say You'll Be Me”. În 1973, a lansat albumul de debut „Let Me Be There” și a fost onorată de „Academy Of Country Music” ca vocea feminină cea mai promiţătoare, dar şi cu un Grammy pentru cea mai bună voce Country. Ulterior, au urmat materiale discografice precum „Olivia” (1972), „Long Live Love” (1974) şi „First Impressions„ (1974).
În 1974, a lansat „If You Love Me (Let Me Know)”, un adevărat succes, apoi albumul „Clearly Love” (1975).
În 1977, a fost distribuită în rolul principal în filmul „Grease”, o adaptare după un musical de pe Broadway, în care a jucat alături de John Travolta. Albumul de pe coloana sonoră a staţionat 12 săptămâni pe locul 1: a obţinut discul de platină pentru „You're The One That I Want”, duetul cu Travolta, şi discuri de aur pentru „Hopelessly Devoted to You” şi „Summer Nights”.
Interpretarea Oliviei i-a adus un Premiu People's Choice. A fost nominalizată la Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un musical şi la un Premiu al Academiei, în 1979, pentru interpretarea melodiei „Hopelessly Devoted to You”.
Printre alte filme de lung metraj în care a jucat Olivia Newton-John se numără: "Funny Things Happen Down Under" (1965), "Toomorrow" (1970), "Xanadu" (1980), "Two Of A Kind" (1983), "It's My Party" (1996), "Sordid Lives" (2000), "Score: A Hockey Musical" (2010) şi "A Few Best Men" (2011).
Ultimele sale albume sunt: "Christmas Wish" (2007), "A Celebration in Song" (2008) şi "This Christmas" (2012).
Olivia Newton-John a fost căsătorită cu Matt Lattanzi (1984-1995), apoi, din 2007, cu omul de afaceri american John Easterling.
De ce a murit Olivia Newton-John
Olivia Newton-John a murit după mai bine de trei decenii de luptă cu cancerul la sân.
Actrița a dezvăluit în 2019, la „60 Minutes”, că suferă de cancer în fază terminală.
„Când ţi se spune că ai cancer în fază terminală, este posibil să mai ai doar şase luni de trăit. Asta spun statisticile, dar eu nu vreau să ştiu. Este devastator”, mărturisea ea, potrivit Agerpres.
În 2020, Olivia și-a amintit de momentul terifiant când a aflat diagnosticul.
„Sunt probabil unul dintre acei oameni care trăiesc dincolo de cancer, dincolo de ceea ce medicii se așteptau să se întâmple”, spunea ea.
Newton John a vorbit și despre cum a descoperit cancerul: „Am știut imediat că ceva nu este în regulă. Am făcut o mamografie. Rezultatul a indicat zonă benignă, apoi am făcut o biopsie. Și acolo, benign... Nu spun asta pentru a speria femeile, dar trebuie să ai încredere în instinctele tale.”
Ulterior a vorbit cu medicul ei și a fost de acord să facă și o biopsie chirurgicală, apoi a primit vestea teribilă: cancer de sân.
„Toate acestea au fost copleșitoare. A fost un sentiment de groază, de teroare, de necunoscut”, a admis ea, adăugând că a decis să fie puternică pentru fiica ei, Chloe Lattanzi.
Olivia a încercat o varietate de terapii, inclusiv meditație, acupunctură și masaj, pe lângă medicina convențională.