Organizatorii premiilor Zmeura de Aur anulează categoria dedicată lui Bruce Willis. Decizia, după diagnosticul primit de actorul american
Organizatorii premiilor Zmeura de Aur, care sunt atribuite celor mai neinspirate filme şi interpretări actoriceşti din anul precedent, au decis să anuleze recent înfiinţata categorie dedicată actorului Bruce Willis după anunţul despre starea de sănătate a starului hollywoodian, informează bbc.com, transmite Agerpres.
Săptămâna trecută, familia actorului Bruce Willis a anunţat că artistul suferă de afazie, o afecţiune cerebrală din cauza căreia artistul a decis să se retragă din industria cinematografică.
Organizatorii premiilor Zmeura de Aur (Razzie Awards) au considerat că nu ar fi potrivit să atribuie aceste trofee unor actori diagnosticaţi cu o afecţiune medicală care ar putea să le afecteze interpretările artistice.
Bruce Willis a beneficiat la ediţia din acest an a premiilor Zmeura de Aur de o categorie care i-a fost dedicată, intitulată "Cele mai proaste interpretări ale lui Bruce Willis într-un film din 2021".
Opt filme ale sale au fost nominalizate în cadrul acestei categorii, iar lungmetrajul "Cosmic Sin" a fost desemnat câştigător. Printre celelalte pelicule nominalizate s-au aflat producţiile "American Siege", "Apex", "Deadlock" şi "Out Of Death".
Câştigătorii premiilor Zmeura de Aur din acest an au fost anunţaţi sâmbătă, cu o zi înaintea galei Oscar. Câteva zile mai târziu, familia lui Bruce Willis a dezvăluit că starul renunţă la profesia de actor după ce a fost diagnosticat cu afazie, o maladie care afectează abilitatea unei persoane de a vorbi şi de a scrie.
Bruce Willis, în vârstă de 67 de ani, a devenit cunoscut după ce a interpretat personajul John McClane în filmele din franciza "Die Hard", care l-au transformat într-un star mondial.
Organizatorii „Zmeura de Aur” vor anula din istoricul acestor trofee şi nominalizarea atribuită actriţei Shelley Duvall
Organizatorii premiilor Zmeura de Aur au anunţat că vor anula din istoricul acestor trofee şi nominalizarea atribuită actriţei Shelley Duvall pentru rolul interpretat în 1980 în filmul "The Shining", de Stanley Kubrick.
"Am aflat de curând că interpretarea lui Shelley Duvall a fost afectată de felul în care regizorul Stanley Kubrick a tratat-o pe întreaga durată a filmărilor", au precizat ei. "Profităm de această ocazie pentru a anula şi acea nominalizare", au mai spus organizatorii premiilor Zmeura de Aur.
Golden Raspberry Awards,inventate într-un bar din Los Angeles, în 1981, ca o alternativă amuzantă la Oscaruri
Golden Raspberry Awards, numele oficial al acestor trofee satirice, au fost inventate într-un bar din Los Angeles în anul 1981, ca o alternativă amuzantă la ceremonia fastuoasă a trofeelor Oscar, de foşti studenţi în arte cinematografice şi de profesionişti din industria de la Hollywood.
Câştigătorii premiilor Zmeura de Aur - dacă aleg să se prezinte la ceremonie - primesc şi un trofeu, care imită o zmeură aurie, montată pe un soclu realizat sub forma unei pelicule de film.