Secrete de pe platourile de filmare ale celor mai cunoscute filme de Crăciun, pe care probabil nu le-ai descoperit până acum
Începe în mod oficial sezonul festiv, prilej perfect pentru a scoate de la "naftalină" filmele clasice de Crăciun, de care să ne bucurăm împreună cu familia.
Deși urmărim în fiecare an aceleași filme de Crăciun, care nu își pierd niciodată farmecul, v-ați întrebat, vreodată, ce se întâmplă în spatele culiselor acestor producţii de Crăciun?
Iată câteva secrete de pe platourile de filmare ale celor mai cunoscute filme de Crăciun
Număr de apel la linia fierbinte
Directorii filmului au avut o surpriză neplăcută, atunci când au inclus, din greșeală, un număr de telefon de la linia ferbinte, într-un clasic de Crăciun pentru copii.
În filmul "The Santa Claus" (1994), Scott (Tim Allen) primește un număr de telefon pe care îl citește cu voce tare: „1-800-SPANK-ME” (1-800 Plesnește-mă).
Această scenă este o aluzie la soacra fostei soții a lui Scott, dar copiii care au vizionat pelicula au început să apeleze numărul, atunci când filmul a fost lansat prima data pe casetă.
Două fete de nouă ani ar fi primit o taxă de 500 de dolari, după ce au apelat linia premium pentru adulți în 1996.
Scena a fost eliminată la lansarea DVD-ului filmului în 1999, numărul fiind schimbat în alte versiuni precum „1-800-POUND”.
Citeşte şi: DE CE A FOST UITAT ACASĂ KEVIN DIN FILMUL "HOME ALONE". IATĂ DETALIUL OMIS DE MULTE PERSOANE
Filmul cu gangsteri din "Home Alone" nu este real
Filmul cu gangsteri, la care se uită micul Kevin (Macaulay Culkin), în Home Alone (1990), nu este un film real.
Producția alb negru, cu titlul de "Angels with Filthy Souls", a fost filmată special pentru "Singur acasă", pe o scenă sonoră dintr-o sală de sport abandonată, a unui liceu din Winnetka, Illinois.
Filmat în stilul noir, producţia falsă, de 1 minut, își ia numele din adevăratul clasic al gangsterilor din 1938, "Angels with Dirty Faces".
O frică ascunsă
Un alt moment iconic din Home Alone are un detaliu interesant în spate.
Este vorba despre scena în care tarantula fratelui lui Kevin se târăște pe fața lui Marv (Daniel Stern). Actorul a avut de ales între o tarantulă de cauciuc și una reală, optând pentru ultima variantă. Astfel, deși ai crede că țipătul actorului a făcut parte din jocul actoriesc, acesta a fost cât se poate de real.
„Am întrebat dacă asta va speria păianjenul, dar cred că tarantulele nu aud,” declară Daniel Stern pentru Hollywood Reporter.
Un dans mai neobișnuit
Scena de dans a prim ministrului David, din "Love Actually", poate fi preferata multor fani, însă cu siguranță nu a fost momentul preferat al actorului Hugh Grant.
Acesta își arată mișcările stângace, dar amuzante pe piesa "Jump" a trupei "The Pointer Sisters", moment despre care actorul declară că a fost teribil.
„A fost inclus în scenariu acest dans și m-am gândit:„ Va fi chinuitor ” și are puterea de a fi cea mai teribilă scenă filmată vreodată ”, spune el în documentarul BBC, "Hugh Grant: A Life On Screen".
Un "Die Hard" ezitant
Bruce Willis a devenit unul dintre marii eroi de acțiune din toate timpurile, după ce a jucat rolul lui John McClane în "Die Hard" (1988), însă acesta nu a fost prima alegere a studioului de film.
Rolul i-ar fi revenit lui Frank Sinatra, care avea 70 de ani la acea vreme, iar după ce acesta l-a refuzat, rolul a fost oferit mai multor actori precum Richard Gere, Clint Eastwood, Burt Reynolds, Don Johnson, Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger și chiar și Sylvester Stallone, până să îi revină lui Bruce Willis.
Vă puteți imagina acest clasic fară actorul Bruce Willis?
Personajul Buddy din "Elf "se bazează pe o persoană reală
Fiecare artist are o sursă de inspirație, iar în acest caz se pare că elful Buddy a fost conturat după fiul regizorului Jon Favreau.
Max avea doar un an când tatăl acestuia făcea filmul "Elf" în 2003, iar regizorul, inspirat de năzbâtiile copilului său, a creat personajul Buddy.
O singura șansă la dezlănțuire
Scena în care Buddy se luptă cu un Moș Crăciun (Artie Lange) din mall, pe care îl acuză că este un impostor, a trebuit să fie filmată într-o singură dublă, deoarece ar fi fost prea dificil și costisitor să reconstruiască decorul odată ce a fost distrus.
Departamentul de artă al filmului a lucrat ore întregi, pe parcursul a două săptămâni, pentru a monta scena cu un oraș LEGO elaborat și un model de cale ferată. Din acest motiv, actorii au avut o singură șansă să facă un moment reușit, încurajați de regizorul Jon Favreau:
"Dezlănțuiți-vă, dar avem o singură dublă."
Sărut surpriză de la Jimmy Stewart
Un lucru este să obții un sărut pe ecran de la una dintre legendele Hollywoodului, dar este cu totul altceva când nu știi că urmează să se întâmple.
În filmul "It's a Wonderful Life" (1946), actrița Ellen Corby primește un sărut mare pe obraz de la James Stewart când cere o sumă specifică de bani.
Însă, conform unei postări online de la Muzeul "It's a Wonderful life", Stewart a improvizat sărutul, ca urmare a faptului că actrița a schimbat replica stabilită în scenariu, la cererea regizorului Frank Capra.
"...Stewart a fost minunat. A improvizat o reacție și un sărut. A fost mâna lui Capra. Știe cum să aducă ceva fresh."
SURSĂ FOTO: PROFIMEDIA
Îți recomandăm și:
TOP 10 SERIALE DE URMĂRIT IN 2020: CELE MAI BUNE PRODUCȚII ALE MOMENTULUI
TOP 20 CELE MAI VIZIONATE FILME LANSATE ÎN 2020 PE PLATFORMELE DE STREAMING ÎN SUA
CELE MAI BUNE FILME ALE ANULUI 2020. LISTA CU PRODUCȚIILE PE CARE NU TREBUIE SĂ LE RATEZI
TOP 10 CELE MAI BUNE SERIALE DE COMEDIE DIN TOATE TIMPURILE