Soția lui Bruce Willis, dezvăluiri despre gestul făcut de fiica lor pentru a-l ajuta pe actor în lupta cu demența: „M-a făcut să plâng”
Bruce Willis, actorul în vârstă de 68 de ani, care a fost diagnosticat cu demență, continuă să se bucure de susținerea familiei în această luptă.
Diagnosticat întâi cu afazie, în martie 2022, iar apoi cu demență, în februarie 2023, Bruce Willis duce o luptă continuă, dar îi are alături pe cei dragi. Chiar și Evelyn, fiica lui de nouă ani, a avut un rol în acest proces după cum a dezvăluit soția lui, Emma Heming Willis.
„Trebuie să vă spun această poveste și trebuie să o fac fără a începe să plâng”, a mărturisit soția lui Willis, în vârstă de 44 de ani, într-o serie de videoclipuri postate pe Instagram.
„Evelyn mi-a spus această poveste, iar eu am fost extrem de emoționată”, a continuat ea.
Ce s-a întâmplat concret? Ei bine, fiica lor, în vârstă de doar nouă ani, a căutat pe internet lucruri amuzante despre demență, în încercarea de a-l ajuta pe tatăl ei să facă față mai ușor diagnosticului.
„E puțin amuzant. Chiar e. A învățat că persoanele care suferă de demență se pot deshidrata sever, așa că s-a asigurat că tatăl ei are mereu apă la îndemână. Este cel mai simpatic lucru pe care l-ar putea face cineva pentru o persoană iubită”, a mai dezvăluit Emma.
„Doamne, Evelyn. Povestea asta m-a emoționat până la lacrimi”, a scris Scout.
Pe lângă Evelyn, Emma și Bruce au împreună și o fiică Mabel, în vârstă de 11 ani. Actorul mai are trei fiice din căsnicia cu Demi Moore - Rumer, de 34 de ani, Tallulah, 29 de ani și Scout, de 31 de ani.
Cu ce probleme de sănătate se confruntă Bruce Willis
Boala lui Bruce Willis, care şi-a încheiat cariera în primăvara lui 2022 din cauza unor probleme de sănătate, s-a agravat şi actorul suferă în prezent de o formă de demență incurabilă, potrivit unui nou diagnostic medical, a anunţat joi familia sa, notează AFP.
Actorul în vârstă de 67 de ani a suferit iniţial de afazie, o tulburare de limbaj cauzată de leziuni cerebrale. Dar de anul trecut, "boala lui Bruce a progresat şi avem acum un diagnostic mai precis: demenţă frontotemporală", au explicat apropiaţii săi într-un comunicat, potrivit Agerpres.
"Din păcate, dificultăţile de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce", a explicat familia, spunând că "se simte împăcată că are în sfârşit un diagnostic clar".
Degenerescenţa frontotemporală (FTD) este o boala neurodegenerativă, înrudită cu boala Alzheimer. Persoanele cu DFT pot avea probleme de memorie, modificări de comportament sau dificultăţi de vorbire sau de mişcare.
"În prezent, nu există niciun tratament pentru această boală, o realitate care sperăm să se schimbe în anii următori", a subliniat familia. "Pe măsură ce starea lui Bruce progresează, sperăm că media se vor concentra pe scoaterea la lumină a acestei boli care necesită mult mai multă conştientizare şi cercetare", au adăugat cei apropiaţi.