Statuetele OSCAR®, placate cu aur folosit de NASA. Afla cum se produc
Pregatiri in toi pentru cea de-a 90-a editie a premilor OSCAR®, care premiaza an de an excelenta in cinematogrfie. Vedeta fiecarei gale este, fara indoiala, statueta, ravnita atat de nume mari de la Hollywood, cat si de debutanti, care abia incep sa simte gustul celebritatii. Statueta este fabricata de o companie din Brooklyn care, pe langa Academia Americana de Film, mai lucreaza si cu NASA.
Au fost decernate pana acum 2.947 de statuete.
Cea mai cunoscuta si ravnita statueta din lume ia forma intr-o fabrica din celebrul cartier new-yorkez Brooklyn. Totul incepe prin crearea la imprimanta 3D a unei matrite din ceara, folosita ulterior pentru a realiza forma in care este turnat bronzul incins.
Peter Ross, expert calitate la Polich Tallix: „Cineva petrece destul de mult timp sa se asigure ca forma este asa cum trebuie, ca suprafata este curata. Si, stiti, nu vorbim de o perioada anume de timp, muncim pana ajungem la calitatea corespunzatoare”.
Forma de bronz, care are aproximativ 35 de centimetri si cantareste peste 3 kilograme, este apoi placata cu aur de 24 de carate. Este acelasi tip de aur folosit si de NASA in ultimii 35 de ani pentru satelitii sai de vreme si pentru telescoapele Hobble si James Webb.
David Epner, presedintele Epner Technology: „Tot ce facem este stiinta. Aceste chimicale sunt amestecate intr-un mediu controlat, avem un laborator in care impuritatile sunt tinute departe de aur. Este aur pur”.
Citeste restul articolului AICI.
Pentru al patrulea an consecutiv, Digi24 si Digi Film vor transmite, in direct si in exclusivitate, festivitatea de decernare a premiilor Academiei Americane de Film, care va avea loc iin noaptea dintre 4 si 5 martie, incepand cu ora 1:30. Cea de-a 90-a editie a Galei Premiilor OSCAR® poate fi vizionata si fara traducere in limba romana pe Digi Film.