Stiai? Secretele lui Smaug. Cum a creat Benedict Cumberbatch cea mai spectaculoasa creatura din "Hobbitul"
Benedict Cumberbatch s-a adaptat tehnologiei motion caption pentru a-l aduce pe marile ecrane pe Smaug.
"Smaug avea nevoie de o prezenta aparte. Am vrut sa fie impozant si sa treaca de la aroganta suprema, la suspiciune paranoica si furie. Benedict a fost alegerea perfecta pentru a exprima aceste caracteristici", spunea Peter Jackson intr-un interviu.
Cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie, el a inregistrat gesturile si mimica actorului prin dispozitive speciale, atasate pe corp.
Potrivit lui Benedict, cea mai mare provocare cu care a avut de-a face a fost aceea de a-l face credibil pe dragon. Celor carora le e greu sa creada, actorul de Oscar a fost imbracat intr-un costum special si chiar s-a tarat si a facut miscarile pe care publicul le vede cand urmareste a doua parte a peliculei "Hobbitul".
"Folosind tehnica motion-capture, i-am inregistrat interpretarea. Ne-am concentrat mai ales pe dialogurile cu Bilbo, care sunt extrem de importante pentru intriga", au spus cei de la Weta Digital, echipa care s-a ocupat de efectele speciale ale peliculei lui Peter Jackson.
Dupa interpretarea lui Benedict, specialistilor le-a revenit sarcina grea sa de a desena si a crea prin CGI dragonul: "Smaug nu e un personaj umanoid, asa ca procesul a fost cu atat mai interesant. A trebuit sa ne gandim cum sa-l personificam fara sa ii anulam atributele de creatura, de bestie".
"The Hobbit: The Desolation of Smaug" a fost nominalizat de 3 ori la Oscar: pentru cele mai bune efecte speciale, cel mai bun sunet si cel mai bun montaj de sunet.
CITESTE SI:
- Greseli majore din filme. Erorile pe care doar cei mai atenti cinefili le-au observat
- Cu si fara efecte speciale. Cum arata cele mai spectaculoase scene inainte sa fie editate
- 13 mesaje ascunse fascinante din cele mai populare filme si seriale
- 11 cele mai bune efecte speciale din filme. Vizualuri facute atat de bine incat par reale