A facut istorie cu Gollum si Smeagol. Cine este si cum arata actorul din spatele acestui personaj iconic
"Gollum o sa ma bantuie tot restul vietii. Cand voi imbatrani, o sa arat ca el", a glumit Andy Serkis cand a fost intrebat despre personajul care i-a adus celebritatea in lumea filmelor bazate pe CGI.
Desi multi stiu replica "My preciousss" si ii asociaza o anumite figura, putini au vazut vreodata chipul actorului care a creat personajul memorabil. Britanicul Andy Serkis este unul dintre cei mai mari promotori ai rolurilor bazate pe CGI si tehnologie motion-capture si performance-capture.
Pe langa Gollum, el s-a mai transformat in King Kong, Caesar din cea mai recenta trilogie "Planet of the Apes" si Supreme Leader Snooke din noile "Star Wars".
Un pionier al domeniului, actorul a vorbit nu o data despre cum l-a marcat si influentat rolul pe care l-a facut in "Lord of the Rings" si "The Hobbit". El a explicat ca a studiat mult miscarile corporale si mimica pentru a se transforma intr-o creatura din Middle Earth, insa ca, la baza, Gollum si Smeagol sunt ca oricare alt personaj si depind foarte mult de emotii.
"Conditia fizica precara a lui Gollum e datorata dependentei lui de inel. Personalitatea lui si felul in care se misca sunt legate tot de aceasta nevoie. Tremurul din voce are la baza vina pe care o simte ca si-a ucis varul. Pentru a contura acest personaj, m-am inspirat dintr-o serie de tablouri de Francis Bacon, in care sunt reprezentate genial tortura si agonia", a povestit Andy intr-un interviu pentru revista Time.
Serkis a recunoscut ca e constient de faptul ca toata viata va fi bantuit de cel mai celebru personaj caruia i-a dat viata pe marile ecrane: "Gollum ma va bantui mereu, va fi mereu cu mine, face parte din ADN-ul meu. Cred ca atunci cand o sa imbatranesc, o sa arat ca el", a glumit actorul.
Pe platformele video online sunt o multime de filmulete in care Serkis explica nu doar ce presupune munca CGI si motion-capture, ci si felul in care a evoluat tehnologia. Daca initial, lucrul la Hobbitul parea oarecum invechit, pentru cele mai noi proiecte in care a fost implicat, lucrurile s-au schimbat enorm.
CITESTE SI:
- Greseli majore din filme. Erorile pe care doar cei mai atenti cinefili le-au observat
- Cu si fara efecte speciale. Cum arata cele mai spectaculoase scene inainte sa fie editate
- 13 mesaje ascunse fascinante din cele mai populare filme si seriale
- 11 cele mai bune efecte speciale din filme. Vizualuri facute atat de bine incat par reale