Cele mai mari greseli din filmele istorice. Erorile care le-au scapat regizorilor
Fanii care sunt foarte atenti la filmele vizionate observa fiecare detaliu. Ei au observat, de pilda, numele incorect al unui lac sau gladiatori care purtau in car cisterne de gaz. Ce alte greseli absurde au fost facute de producatorii filmelor istorice, vezi in randurile urmatoare:
The Green Mile, 1999
Actiunea in film are loc in anul 1935, in Louisiana. Toate condamnarile la moarte sunt comise cu un scaun electric. Cu toate acestea, in Louisiana, scanul electric nu a fost folosit pana in 1941.
The Imitation Game, 2014
Filmul este despre matematicianul englez Alan Turing, care ar fi lucrat pe cont propriu pentru a sparge codul Enigma. De fapt, el a fost ajutat de matematicianului Gordon Welchman, care nu a fost nici macar mentionat in film.
The Last Samurai, 2003
Steagul SUA cu cele 43 de stele se vede in fundalul unei scene. Actiunea filmului are loc insa in 1876, iar cele 43 de stele au aparut pentru prima data in 1891, cand statele Dakota de Sud si de Nord, Montana, Washington si Idaho s-au alaturat celorlalte, deja prezente in uniune.
Apollo 13, 1995
Poate parea ca totul este in regula cu acest film despre astronautul american Thomas Kenneth Mattingly. Dar el nu a participat la misiunea de salvare a lui Apollo 13. In fotografia de mai sus puteti sa il vedeti pe adevaratul Ken Mattingly si pe actorul Gary Sinise care il interpreteaza in Apollo 13.
Braveheart, 1995
In vremea lui Wallace, nimeni in Scotia nu purta kilt. Aceasta imbracaminte a aparut mai tarziu. De asemenea, cu siguranta ei nu isi vopseau fata cu vopsea albastra sau oricare alta culoare.
Troy, 2004
Pelicula este plina de greseli, de la monede care au fost plasate pe ochii cadavrelor (pe vremea aceea monedele nu existau), la umbrela cu spite de metal pe care au folosit-o Paris si Helena, neinventata la vremea respectiva.
Pirates of the Caribbean, 2003 — 2017
Actiunea se petrece in anul 1740, iar pe atunci fructele erau foarte rare. Cu toate acestea, in film putem vedea merele Granny Smith, care nu au existat pana in 1868, si bananele dulci, care au aparut pentru prima data in 1836.
Titanic, 1997
Cand Jack a incercat sa o impiedice pe Rose sa-si puna capat zilelor, mentioneaza ca in Wisconsin, pescuia pe lacul Wissota. De fapt, acest lac artificial nu a aparut in 1917, la 6 ani dupa prabusirea Titanicului.
JFK, 1991
Acest film i-a stimulat pe cei care cred in conspiratiile legate de moartea lui JFK. David Ferrie a fost mult timp acuzat de asasinat. Intr-o scena a productiei, el face o presupusa "marturisire". In realitate, el a negat intotdeauna orice implicare.
Gladiator, 2000
In filmul "Gladiator", putem vedea cum romanii poarta o butelie cu caz in carul lor. In acele zile nici macar nu exista gazul.
Marie Antoinette, 2005
In filmul despre viata reginei Frantei, Marie Antoinette, se regaseste o eroare amuzanta. Langa perechile de pantofi ale ei se poate vedea o pereche de Converse, care cu siguranta nu erau in tendinte in acele zile.