Coppola susţine că „Megalopolis” este un film controversat pentru că depăşeşte ideile obişnuite „de succes”
Francis Ford Coppola este de părere că noul său film SF, "Megalopolis", care a fost primit cu ovaţii, dar nu a fost ferit nici de critici aspre, este controversat pentru că oferă o poveste unică, ceva extrem de diferit de ceea ce publicul este obişnuit să primească, transmite marţi Reuters.
"Suntem atât de obişnuiţi să vedem filme care sunt la fel ca celelalte filme pentru că sunt finanţate în acest mod", a declarat regizorul american pentru Reuters, în cadrul unui interviu, în timp ce se afla la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, unde a fost prezentată şi noua sa producţie.
"Sunt filmele la fel ca toate celelalte, după reţete demonstrate că produc bani. Sunt ca chipsurile de cartofi despre care ştii că dau dependenţă, iar 'Megalopolis' este ceva nou", a adăugat el.
După debutul peliculei la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes, producţia pe care Coppola a finanţat-o singur, asigurându-i un buget de 120 de milioane de dolari, va fi lansată de vineri şi în cinematografele americane. Filmul este distribuit de Lionsgate, dar Coppola îşi păstrează proprietatea asupra sa.
În producţie, Adam Driver interpretează rolul lui Cesar Catilina, un arhitect - om de ştiinţă care doreşte o mai bună versiune a oraşului fictiv New Rome (inspirat de New York) şi care se luptă pentru viziunea sa cu primarul Franklyn Cicero, interpretat de Giancarlo Esposito, care preţuieşte autoritarismul şi instituţiile în detrimentul schimbării şi oamenilor.
Personajul lui Catilina se îndrăgosteşte de fiica primarului, Julia, interpretată de Nathalie Emmanuel (cunoscută pentru rolul Missandei din seria 'Game of Thrones") şi care-l ajută să-şi urmeze viziunea.
Întrebat dacă "Megalopolis" este o alegorie pentru cariera sa de regizor, cineastul de 85 de ani a răspuns simplu: "Toate filmele mele sunt".
"Când eram tânăr şi am făcut 'The Godfather' (Naşul n.r.), a trebuit să fiu ca Michael (Michael Corleone) pentru că nu aveam nicio putere şi a trebuit să fiu foarte machiavelian. Atunci când am făcut 'Apocalypse Now' m-am aflat în situaţia absurdă în care dispuneam de elicoptere şi de milioane de dolari în fiecare săptămână, aşa că m-am transformat în megalomanul Kurtz (Colonelul Kurtz). Mereu m-am transformat în personajele din filmele mele doar pentru a supravieţui" a adăugat celebrul regizor.
La rândul său, Adam Driver susţine că "Megalopolis" este un film pe care trebuie să-l vezi de mai multe ori pentru a fi absorbit cu adevărat. "Cred că este ceva la care să îţi doreşti să te întorci şi la care să revii pentru a găsi mereu ceva nou. Şi în plus (acest film) păstrează un loc în mintea oamenilor drept ceva unic, lucru pe care nu-l poţi spune despre prea multe filme", a susţinut el.