Julia Roberts, în pantaloni scurți și pe tocuri înalte, la brațul lui Sean Penn, pe covorul roșu la premiera „Gaslit”
Julia Roberts și Sean Penn au impresionat pe covorul roșu, la premiera „Gaslit” de la The Metropolitan Museum of Art din New York City. Cei doi actori și-au unit forțele, pentru prima dată în cariera lor, în această miniserie despre o nouă abordare a scandalului Watergate (1972), denunţat prima dată de o femeie cunoscută mai mult de terapeuţii săi decât de publicul general.
Cei doi actori câștigători ai premiului Oscar sunt buni prieteni și și-au dorit demult să joace împreună, doar că până acum stelele nu s-au aliniat, după cum a declarat chiar Julia.
TRANSFORMAREA ANULUI. SEAN PENN, DE NERECUNOSCUT ÎN „GASLIT”, ALĂTURI DE SPECTACULOASA JULIA ROBERTS
La evenimentul din NYC, gândit sub sloganul „Martha a avut dreptate”, Roberts a strălucit alături de Penn într-un costum elegant, gri, compus dintr-un sacou și pantaloni scurți, la care a asortat o pereche de pantofi negri cu toc și, evident, zâmbetul ei șarmant.
Din distribuția acestei producții mai fac parte Dan Stevens, Betty Gilpin, Darby Camp, Allison Tolman, J.C. Mackenzie, Chris Bauer, Patton Oswalt, Nat Faxon, Patrick Walker și Raphael Sbarge.
Muzeul Metropolitan de Artă (Met) din New York şi-a închis luni porţile pentru a desfăşura covorul roşu printre comorile sale egiptene, pe care a păşit distribuţia serialului, în frunte cu Julia Roberts şi celălalt protagonist, Sean Penn, cărora li s-au alăturat zeci de celebrităţi invitate să ia parte la vizionarea în premieră a serialului, notează EFE, potrivit Agerpres.
Julia Roberts: „Cred că Martha este sâmburele de piersică la care nu s-a uitat nimeni: toată lumea a mâncat piersica şi a aruncat sâmburele
În „Gaslit”, Julia Roberts o interpretează pe Martha Mitchell - soţia lui John Mitchell, procurorul general şi şeful de campanie al preşedintelui Richard Nixon în 1972 -, o figură complexă care a oferit indicii despre ceea ce avea să fie cazul Watergate, dar care a fost ostracizată de republicani şi a murit de cancer câţiva ani mai târziu.
Cu zâmbetul său larg pe buze şi ţinându-l de braţ pe Sean Penn, soţul său pe micul ecran, actriţa a sosit în ultimul moment îmbrăcată într-un compleu de culoare gri deschis, cu jachetă şi pantaloni scurţi, şi a oferit câteva declaraţii presei.
„Cred că (Martha) este sâmburele de piersică la care nu s-a uitat nimeni: toată lumea a mâncat piersica şi a aruncat sâmburele. Cred că nu am mai explicat niciodată în acest fel”, a spus printre râsete, Julia Roberts, strălucitoare în compleul său gri, la care a combinat o cămaşă albă.
Sean Penn, de nerecunoscut în serial, cu chelie pronunţată şi straturile de machiaj care îi adaugă kilograme în plus
Sean Penn, de nerecunoscut în serial cu chelie pronunţată şi straturile de machiaj care îi adaugă kilograme în plus - cu excepţia expresiei faciale şi a gesturilor sale caracteristice - , a considerat că este momentul potrivit pentru a face dreptate unei persoane uitate şi a angaja un proces de revizuire a istoriei.
Această revizuire propusă de serial de-a lungul a opt episoade merge dincolo de faptele istorice care au declanşat demisia lui Nixon, după cum relevă titlul său (Gaslit) care face însă referire la un abuz psihologic în care victima este determinată să-şi pună în chestiune propria capacitate mentală.
Este ceea ce sugerează că a suferit Martha Mitchell, o femeie de societate venită din Arkansas şi pe care soţul ei a închis-o într-un hotel pentru a o împiedica să vorbească cu presa, deoarece înţelesese legătura dintre furtul de la sediul Comitetului Naţional Democrat şi comitetul pentru realegerea lui Nixon, condus de John Mitchell.
Sloganul „Watergate a fost o greşeală. Martha avea dreptate”, scris pe câteva dintre autobuzele care circulă de luni în Manhattan, încearcă să răstoarne aşa numitul „efect Martha Mitchell” sub care se cunoaşte o eroare calificată în psihologie drept devierea unui pacient de la percepţiile sale reale. La acest lucru au făcut aluzie mai mulţi actori din distribuţie, precum Chris Bauer (care îl interpretează pe James McCord), fost agent al CIA reţinut în timpul operaţiunii de spionaj montată liderilor democraţi şi pe care Martha l-a recunoscut ca fiind şeful de securitate al comitetului republican condus de soţul său.
„Aceşti bărbaţi care încercau să-şi justifice propria infracţiune (...) au înconjurat-o pe Martha Mitchell, care spunea adevărul, şi au redus-o fizic şi violent la tăcere, încercând să demonstreze că este nebună”, a declarat actorul agenţiei EFE.
În mod similar s-a pronunţat şi Patton Oswalt, care îl interpretează pe Chuck Colson - consilierul lui Nixon şi unul dintre personajele-cheie ale scandalului Watergate. El l-a descris pe Colson drept „un credincios fervent şi un incompetent redutabil”, dacă se poate spune aşa.
Serialul, care va fi lansat oficial în data de 24 aprilie pe platforma Starz, este regizat de Matt Ross şi se inspiră din podcastul „Slow Burn”, în care jurnalistul Leon Neyfakh a investigat un personaj uitat al unui scandal istoric căruia nimeni nu i-a dat atenţie la momentul potrivit.