Meadow, fiica lui Paul Walker, mărturisiri sfâșietoare după ce Curtea Supremă din SUA a revocat dreptul femeilor la avort: ”Am fost pusă în fața unei astfel de decizii în 2020!”
La scurt timp după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a revocat hotărârea ”Roe v. Wade” din 1973, care garanta de aproape o jumătate de secol dreptul americancelor de a avorta, care nu a fost acceptat niciodată de către dreapta religioasă, Meadow, fiica de 23 de ani a regretatului actor Paul Walker, a dezvăluit că în urmă cu doi ani a fost pusă în fața unei astfel de decizii.
Într-un mesaj publicat pe Instagram, Meadow, fiica actorului cunoscut pentru rolul interpretat în ”Fast and the Furious”, a mărturisit că în 2020 a fost nevoită să ia o astfel de decizie.
”Și eu m-am luptat cu o astfel de alegere în 2020, când lumea se prăbușea în timpul pandemiei, așa că am decis să fac un avort.”, a scris ea pe rețelele sociale, continunând: ”Ziua de astăzi marchează un regres major în istorie, o nedreptate profundă pentru femeile din Statele Unite”.
Citește și: Meadow Walker, o tanara incantatoare. Cat a crescut si cat de mult seamana cu regretatul ei tata
Totodată, ea a vorbit despre experiența ei, spunând că a fost una personală și că a avut norcoc să aibă un medic care s-o sprijine în acest proces.
”Într-o lume care marginalizează constant femeile, acesta pare a fi cel mai mare atac asupra tuturor”, a adăugat ea, continuând: ”Interzicerea avortului nu împiedică avortul, ci previne avortul în condiții de siguranță”.
Curtea Supremă a SUA a revocat dreptul femeilor la avort
Declarațiile făcute de Meadow vin la câteva zile după ce Curtea Supremă a Statelor Unite, cu majoritate conservatoare, a luat vineri decizia istorică de a anula jurisprudenţa stabilită prin cazul emblematic 'Roe v. Wade' din 1973, care garanta dreptul femeilor la avort şi legaliza la nivel naţional întreruperile de sarcină.
Decizia de vineri nu scoate în afara legii avorturile, dar trimite Statele Unite în situaţia în care se aflau înainte de 'Roe v. Wade', când fiecare stat al federaţiei era liber să le autorizeze sau nu. Date fiind fracturile din ţară, o jumătate din statele americane, mai ales în sud şi centru mai conservatoare şi religioase, ar putea să interzică avorturile într-un termen mai lung sau mai scurt, potrivit Agerpres.ro.
Cu o majoritate de 6 la 3, Curtea Supremă a menţinut o lege din Mississippi, sprijinită de republicani, care interzice avortul după 15 săptămâni de sarcină.
Judecătorii au stabilit că decizia din cazul Roe v. Wade (care permitea avortul înainte ca fătul să fie viabil în afara uterului, adică între săptămâna a 24-a şi a 28-a de sarcină) a fost greşită întrucât Constituţia SUA nu face nicio menţiune specifică la dreptul la avort.
'Constituţia nu face nicio referire la avort şi niciunul dintre articolele sale nu protejează implicit acest drept', a scris judecătorul Samuel Alito în numele majorităţii. Roe v. Wade 'era total nefondat încă de la început' şi 'trebuie să fie anulat'. 'Este timpul ca problema avortului să fie lăsată în seama reprezentanţilor aleşi ai poporului' în parlamentele locale, se mai spune în decizie.
Această formulare este apropiată de un anteproiect de hotărâre scurs în presă la începutul lunii mai, provocând importante manifestaţii în toată ţara şi un val de indignare al stângii.