Mesaje secrete ascunse in filme care le-au transformat in pelicule geniale. Detalii care au facut diferenta
De multe ori, regizorii introduc in film mesaje pe care nu le observam sau carora nu le intelegem semnificatia. In functie de acestea, filmul poate fi unul slab, ori din contra. Iata patru productii care s-au bucurat de succes gratie unor mesaje ascunse:
"Barb Wire" este de proasta calitate, dar surprinde jocurile politice de astazi
Motto-ul lui Barb este sa nu iei partea nimanui pentru ca e singura cale de a supravietui. Daca filmul ar fi fost lansat in zilele noastre, ar fi putut fi privit ca pe o replica feminista data lui Trump si Weinstein. In timp ce multe elemente ale povestii sunt ridicole, ele merg pe principiul intrigii din "Casablanca". Dupa cum au punctat multi critici, “Barb Wire” este o actualizare futurista a clasicului fim, cu Pamela Anderson in rolul unui Humphrey Bogart.
"Scream 3" a fost o poveste anticipatoare a campaniei "MeToo" de la Hollywood
In mod surprinzator, "Scream 3" face o examinare a abuzului de la Hollywood, chiar inainte de a fi demarata campania #MeToo. Mama personajului principal a fost candva actrita si, nu de putine ori, a fost invitata la petrecerile unui producator.
Tema femeilor abuzate este intalnita pe tot parcursul timpului. Intr-una dintre scene, o actrita se plange ca nu a primit un anumit rol pentru ca nu a intretinut relatii intime cu un producator.
"Speed Racer" a fratilor Wachowski este o capodopera despre comodificarea artei
Dupa ce au regizat trilogia "Matrix", fratii Wachowski au continuat cu adaptarea unei animatii japoneze, "Speed Racer", un spectacol la care nimeni nu s-a gandit in 30 de ani. Cu un buget de 120 milioane de dolari, filmul a facut incasari de 93 milioane de dolari.
Povestea urmareste aventura lui Speed Racer care, gonind pe pista si luand virajele marilor competitii, este un pilot de curse innascut. Curtat de compania Royalton Industries, refuzul tanarului ajunge sa cauzeze dificultati. Putem presupune ca si fratii Wachiwskis au primit oferte similare.
“Jurassic World” demonstreaza ca filmele noi ale se nu se compara cu originalele
In ciuda faptului ca a avut incasari mari si ca are scene care ne duc cu gandul la "Indiana Jones" sau "Jaws", "Jurassic World" nu s-a dovedit un film de succes. Pelicula demonstreaza ca filmele originale sunt asemenea dinozaurilor pe cale de disparitie pe care afaceristii zilelor noastre incearca sa ii exploateze sau sa-i ucida. In filmele noi, doar elementele care seamana izbitor de mult cu scenele productiilor din anii ‘80 sunt reusite. “Jurassic World” pot fi, deci, un soi de metafore pentru ceea ce se intampla cu remake-urile si continuarile din zilele noastre: pot produce bani, dar nu vor depasi niciodata “creatiile” originale.