Prima reacție a familiei lui Bruce Willis după ce actorul a primit diagnosticul de demență: „Deși e dureros, este o ușurare”
Bruce Willis a primit un nou diagnostic, după ce anul trecut familia sa a anunțat că actorul suferă de afazie. Starul de la Hollywood, în vârstă de 67 de ani, are o formă de demență incurabilă, au concluzionat acum medicii.
Familia celebrului actor a făcut anunțul pe rețelele de socializare, mărturisind că sunt „ușurați” pentru că în sfârșit au primit un diagnostic clar. Într-o declarație oferită joi, actuala soție a actorului Emma Heming Willis, fosta soție Demi Moore și fiicele Rumer Willis, Scout Willis și Tallulah Willis, au oferi noi detalii despre starea de sănătate a lui Bruce. Mesajul postat pe Instagram a fost însoțit de o fotografie cu el zâmbind pe o plajă.
„Deși e dureros, este o ușurare că avem în sfârșit un diagnostic clar”, a declarat familia actorului, după ce a dezvăluit că starul de la Hollywood suferă de demență frontotemporală. „Din păcate, provocările legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. El a vrut întotdeauna să își folosească vocea pentru a-i ajuta pe ceilalți și pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele importante atât în viața publică, cât și în cea privată. Știm în inimile noastre că, dacă ar putea vorbi astăzi, ar dori să formeze o conexiune cu cei care se confruntă, de asemenea, cu această boală debilitantă și să vorbească despre modul în care aceasta afectează atât de multe persoane și familiile lor”, se mai arată în declarație.
„Bruce s-a bucurat întotdeauna de viață și i-a ajutat pe toți cei ce pe are i-a cunoscută să facă la fel. Am fost atât de mișcați de dragostea pe care ați împărtășit-o cu toții pentru dragul nostru soț, tată și prieten în această perioadă dificilă. Compasiunea voastră continuă, înțelegerea și respectul, ne vor permite să-l ajutăm pe Bruce să trăiască o viață cât mai plină posibil”, a continuat familia.
Degenerescenţa frontotemporală (FTD) este o boala neurodegenerativă, înrudită cu boala Alzheimer. Persoanele cu DFT pot avea probleme de memorie, modificări de comportament sau dificultăţi de vorbire sau de mişcare.
„În prezent, nu există niciun tratament pentru această boală, o realitate care sperăm să se schimbe în anii următori", a subliniat familia. „Pe măsură ce starea lui Bruce progresează, sperăm că media se vor concentra pe scoaterea la lumină a acestei boli care necesită mult mai multă conştientizare şi cercetare", au adăugat cei apropiați.