Regizorul filmului „Home Alone 2” se teme că va fi deportat dacă va elimina scena în care apare Trump: A devenit un blestem
Regizorul Chris Columbus spune că a ajuns să considere cameo-ul lui Donald Trump în filmul său „Home Alone 2: Lost in New York” ca pe „un albatros” pe care doreşte să îl înlăture. Dar, a adăugat el, se teme că administraţia preşedintelui l-ar deporta dacă ar continua cu ideea de a renunţa la scena de acum mai bine de 30 de ani.
„A devenit un blestem”, a declarat Columbus pentru San Francisco Chronicle într-un interviu publicat luni. „A devenit o povară pentru mine. Mi-aş dori doar să dispară”.
Deşi s-a născut şi a crescut în SUA, locuitorul din San Francisco, cu origini italiene, a declarat că se teme că „va trebui să se întoarcă în Italia sau ceva de genul ăsta” dacă va şterge cameo-ul.
„Și-a făcut loc în film prin intimidare”
Comentariile lui Columbus - făcute înaintea unui omagiu pe care acesta urmează să îl primească la cea de-a 68-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la San Francisco, în 26 aprilie - au revenit asupra unei controverse care a început în 2020, spre finalul primei preşedinţii a lui Trump. Regizorul primelor două filme „Home Alone” a declarat pentru Business Insider că scena lui Trump în sequel-ul din 1992 a fost o condiţie pentru a putea filma în interiorul hotelului Plaza din New York, pe care acesta îl deţinea la acea vreme.
Trump, cunoscut atunci ca un magnat în imobiliare, „şi-a făcut loc în film prin intimidare”, a declarat Columbus pentru Business Insider. El a susţinut că Trump i-a spus: „Singurul mod în care poţi folosi Plaza este dacă eu apar în film”.
Trump l-a acuzat pe Columbus de minciună
La sfârşitul anului 2023, cu mai puţin de un an înainte de a deveni preşedinte pentru a doua oară, Trump l-a acuzat pe Columbus de minciună pe Truth Social. El a spus că echipa lui Columbus îl „implora” să facă un cameo şi că acesta a sfârşit prin a fi „grozav pentru film”.
Columbus nu a răspuns imediat la aceste afirmaţii ale lui Trump. Cu toate acestea, în interviul de luni, regizorul a ţinut să spună: „Nu mint. Nu există nicio lume în care aş implora vreodată un non-actor să fie într-un film. Dar eram disperaţi să obţinem hotelul Plaza”.
Potrivit lui Columbus, instinctul său a fost să elimine scena şi regretă că s-a răzgândit după ce spectatorii prezenţi la o proiecţie din Chicago „au aplaudat... şi au aplaudat şi... au considerat că a fost hilar”.
„Nu am crezut niciodată că va fi considerat hilar”, a spus Columbus, referindu-se la scena de şapte secunde în care Trump îi dă indicaţii personajului lui Macaulay Culkin cu privire la Hotelul Plaza. „A devenit acest lucru care mi-aş dori... să nu fie acolo”.
Ce avere are acum Macaulay Culkin, starul din „Singur Acasă”

Ideea de a-l elimina pe Trump din al treilea film cu cele mai mari încasări din 1992 a mai fost testată.
Susţinătorii lui Trump s-au plâns în 2019 când un montaj al „Home Alone 2”, proiectat la televiziunea canadiană, a eliminat apariţia sa. Apoi, la începutul anului 2021, Culkin însuşi a declarat că a fost „convins” legat de conceptul de eliminare digitală a lui Trump din film.
Comentariul lui Columbus către Chronicle, conform căruia se temea că va fi alungat din SUA dacă va elimina scena lui Trump, făcea aluzie la cazurile importante de deportare urmărite de Casa Albă.
De când s-a instalat din nou la putere, administraţia lui Trump a deportat în mod eronat un bărbat care locuia în Maryland către o mega-închisoare din El Salvador. Iar oficialii din domeniul imigraţiei, aflaţi sub comanda sa, au reţinut cercetători universitari din SUA în vederea procedurilor de deportare după ce aceştia au sprijinit protestele pro-Palestina.
Administraţia Trump a încercat, de asemenea, să pedepsească figurile din mass-media care, în opinia sa, l-au contrazis pe preşedinte. Donald Trump a cerut 20 de miliarde de dolari de la CBS News într-un proces privind editarea unui interviu din „60 Minutes” cu adversara sa în alegerile din 2024, fosta vicepreşedintă Kamala Harris. De asemenea, el a dat în judecată Des Moines Register pentru un sondaj electoral din Iowa care s-a dovedit a fi inexact.
ABC News a încheiat recent un proces cu Trump în valoare de 15 milioane de dolari pentru că a afirmat incorect că preşedintele a fost găsit responsabil civil pentru violarea lui E Jean Carroll. Un juriu a constatat de fapt că Trump a „abuzat-o sexual” pe Carroll, dar nu a violat-o, arată News.ro.
„Nu pot să o elimin”, ar fi spus Columbus, care a regizat „Mrs Doubtfire” şi primele două filme „Harry Potter”, despre scena lui Trump. „Dacă o tai, probabil voi fi expediat din această ţară. Voi fi considerat un fel de nepotrivit pentru a trăi în Statele Unite”.