Tallulah, fiica cea mică a lui Bruce Willis, detalii despre starea de sănătate a tatălui ei: „Este în aceeași situație!”
Tallulah Willis, fiica cea mică a lui Bruce Willis și a lui Demi Moore, a oferit detalii despre starea de sănătate a tatălui ei, dar și despre cum reușește familia ei să facă față acestei provocări.
Actorul din „Die Hard”, în vârstă de 69 de ani, a fost diagnosticat cu demență frontotemporală anul trecut. Anterior, în 2022, el aflase că suferă de afazie.
Tallulah, fiica cea mică a lui Demi Moore și a lui Bruce Willis, a vorbit cu jurnaliștii de la E!News despre starea de sănătate a tatălui ei, precizând: „Este în aceeași situație, dar asta este un lucru bun, înseamnă că boala nu a evoluat”.
Citește și: Demi Moore, mărturisiri despre bătălia lui Bruce Willis cu demența: „Trebuie să uiți cine a fost!”
„Vizitele noastre sunt pline de dragoste și simt că acest lucru este mai important pentru mine decât orice altceva, este vorba de a avea acea conexiune”, a declarat tânăra, adăugând: „Sunt conștientă că știe cât de mult îl iubesc, și eu știu cât de mult mă iubește, cât de mult ne iubește pe toți”.
„Este dificil pentru oricine trece prin asta, dar cred că a reprezentat o oportunitate pentru a exista și mai multă dragoste pentru familia mea”, a subliniat ea.
În ceea ce privește relația ei cu cele două surori - Rummer și Scout - aceasta a spus că venirea pe lume a nepoatei sale, Louetta, a reprezentat un fel de punct de unificare, un fel de centru al gravitației în familia lor.
„Păstrăm legătura constant, avem multe grupuri în care suntem cu familia, dar vorbesc zilnic cu surorile mele”, a mai spus ea.
Ce spunea Tallulah despre boala tatălui ei
În cadrul unui interviu pentru Vogue, Tallulah Willis a vorbit despre provocările pe care le-a avut de înfruntat de când tatăl ei a fost diagnosticat cu demență, recunoscând că „a știut că ceva este în neregulă de mult timp”.
În 2022, familia lui Bruce Willis a anunțat că actorul se va retrage din viața publică după ce a fost diagnosticat cu afazie. Ulterior, în luna februarie, a dezvăluit noi detalii despre starea de sănătate a actorului, dezvăluind că boala a evoluat rapid, acesta suferind de demență.
„A început cu o lipsă de răspuns pe care familia a atribuit-o pierderii auzului”, a mărturisit fiica lui Willis, adăugând: „Mai târziu, însă, problemele s-au înrăutățit, iar eu am luat totul personal”, a spus ea.
„Are doi copii cu mama mea vitregă, cu Emma Heming Willis, fapt pentru care am crezut că și-a pierdut interesul față de mine. Deși era departe de adevăr, mintea mea de adolescentă s-a torturat. Îmi spuneam că nu sunt destul de frumoasă pentru mama mea, că nu sunt suficient de interesantă pentru tata. Am trăit declinul lui cu o negare de care nu sunt mândră”, a mai spus ea.
De asemenea, Tallulah a vorbit și despre momentul în care a suferit cel mai mult din cauza diagnosticului primit de tatăl ei.
„Îmi amintesc un moment extrem de dureros. Eram la o nuntă, în 2021, iar tatăl miresei a ținut un discurs emoționant. Dintr-odată am realizat că eu nu voi avea un astfel de moment, tatăl meu nu va vorbi la nunta mea. Am fost devastată”, a spus ea.
Totuși, acum a acceptat că tatăl ei suferă de demență și își dorește să se bucure din plin de fiecare moment petrecut alături de el: „Pot să mă bucur de timp, să-l țin de mână și mă simt extraordinar”, a mai mărturisit tânăra.
Cu ce probleme de sănătate se confruntă Bruce Willis
Boala lui Bruce Willis, care şi-a încheiat cariera în primăvara lui 2022 din cauza unor probleme de sănătate, s-a agravat şi actorul suferă în prezent de o formă de demență incurabilă, potrivit unui nou diagnostic medical, a anunţat familia sa în februarie 2023.
Actorul în vârstă de 68 de ani a suferit iniţial de afazie, o tulburare de limbaj cauzată de leziuni cerebrale. Dar de anul trecut, "boala lui Bruce a progresat şi avem acum un diagnostic mai precis: demenţă frontotemporală", au explicat apropiaţii săi .
"Din păcate, dificultăţile de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce", a explicat familia, spunând că "se simte împăcată că are în sfârşit un diagnostic clar".
Degenerescenţa frontotemporală (FTD) este o boala neurodegenerativă, înrudită cu boala Alzheimer. Persoanele cu DFT pot avea probleme de memorie, modificări de comportament sau dificultăţi de vorbire sau de mişcare.
"În prezent, nu există niciun tratament pentru această boală, o realitate care sperăm să se schimbe în anii următori", a subliniat familia. "Pe măsură ce starea lui Bruce progresează, sperăm că media se vor concentra pe scoaterea la lumină a acestei boli care necesită mult mai multă conştientizare şi cercetare", au adăugat cei apropiaţi.