Bruce Willis, prima aniversare de când a fost diagnosticat cu demență. În urările soției sale s-a simțit tristețea
Bruce Willis a împlinit vârsta de 68 de ani, fiind prima aniversare a actorului de când a fost diagnosticat cu demență. Familia starului de la Hollywood a fost alături de el, urându-i actorului cele mai frumoase lucruri.
Cu toate acestea, mesajele transmise de familie pentru Bruce au fost încărcate de „tristețe și durere”, după ce s-a aflat că acesta suferă de demență frontotemporală.
Primul mesaj a venit din partea actualei soții a ui Bruce, Emma Heming Willis. Aceasta a postat un videoclip emoționant pe rețelele de socializare în care a început cu un mesaj de recunoștință pentru fani.
„Mă simt atât de norocoasă să vă simt dragostea și căldura îndreptate către soțul meu și familia noastră. Văd mesajele voastre pe care le transmiteți și tot ce pot să vă spun este că vă mulțumesc. Conexiunea cu voi mă ajută.”, a declarat Emma, în vârstă de 44 de ani, înainte de a dezvălui că și-a început dimineața plângând: „Mi-am început dimineața plângând, așa cum se poate observa și din ochii mei umflați. Primesc mereu mesaje de la oameni care îmi spun: „Oh, ești atât de puternică. Nu știu cum o faci”. Nu am de ales. Am momente de tristețe și de durere în fiecare zi, mai ales acum, de ziua lui”, a mai spus soția lui Bruce Willis.
Boala lui Bruce Willis, care şi-a încheiat cariera în primăvara lui 2022 din cauza unor probleme de sănătate, s-a agravat şi actorul suferă în prezent de o formă de demență incurabilă, potrivit unui nou diagnostic medical, a anunţat joi familia sa, notează AFP.
Actorul în vârstă de 67 de ani a suferit iniţial de afazie, o tulburare de limbaj cauzată de leziuni cerebrale. Dar de anul trecut, "boala lui Bruce a progresat şi avem acum un diagnostic mai precis: demenţă frontotemporală", au explicat apropiaţii săi într-un comunicat, potrivit Agerpres.
"Din păcate, dificultăţile de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce", a explicat familia, spunând că "se simte împăcată că are în sfârşit un diagnostic clar".
Degenerescenţa frontotemporală (FTD) este o boala neurodegenerativă, înrudită cu boala Alzheimer. Persoanele cu DFT pot avea probleme de memorie, modificări de comportament sau dificultăţi de vorbire sau de mişcare.
"În prezent, nu există niciun tratament pentru această boală, o realitate care sperăm să se schimbe în anii următori", a subliniat familia. "Pe măsură ce starea lui Bruce progresează, sperăm că media se vor concentra pe scoaterea la lumină a acestei boli care necesită mult mai multă conştientizare şi cercetare", au adăugat cei apropiaţi.