Tom Hanks, despre cum a trecut în copilărie peste divorțul părinților: Viața este mai ușoară dacă nu ai nevoie de nimeni
Tom Hanks a fost invitat săptămâna aceasta la podcastul „On Purpose with Jay Shetty”, unde a făcut dezvăluiri despre viața sa personală și despre cariera la Hollywood. Actorul american a explicat cum a făcut față divorțului părinților în copilărie: „Viața este mai ușoară dacă nu ai nevoie de nimeni”, a mărturisit el.
Actorul născut în California a făcut aluzie la propria copilărie, când Shetty l-a întrebat despre valorile căminului, prezentate în noul său film, „Here”.
Tom a detaliat cum a recurs la izolare ca metodă de supraviețuire, în timpul copilăriei, când părinții săi, Janet Marylyn Frager și Amos Mefford Hanks, au divorțat.
„Atât de multe lucruri s-au aliniat acum la vârsta aceasta”, a spus câștigătorul premiului Oscar, în vârstă de 68 de ani. „Am fost al treilea din patru. Părinții mei au fost foarte preocupați de toate, știi, cum ar fi aspectele pozitive și suferințele din viața lor, îmi place să glumesc că ei au fost pionierii legilor despre desfacerea căsătoriei în statul California. Au divorțat când doar oameni precum Zsa Zsa Gabor... făceau asta”.
„Până la vârsta de șapte ani, locuisem în opt case diferite. Până la zece ani, locuisem în zece case diferite. Și așa a fost mereu. Deci, nu sunt intimidat de asta. Și nu cred că sunt afectat de asta”.
Când poate fi detașarea emoțională avantajoasă. „La sfârșitul zilei, mă pot baza doar pe ceea ce poate încăpea fie în valiza mea emoțională”
Vorbind despre îmbrățișarea izolării de la o vârstă fragedă și despre modul în care aceasta poate fi un atu în viață în anumite situații, Hanks a explicat că detașarea emoțională poate fi uneori avantajoasă atunci când vine vorba de oamenii pe care îi descrie drept nemernici. „Așa că poți naviga printre astfel de nemernici și, știi, cred că din experiența mea cam 90% dintre oamenii pe care îi întâlnești sunt destul de cumsecade", a spus el. „5% sunt nemernici și voi spune că 5 % sunt sociopați, știi, și nu poți evita aceste procente, iar capacitatea de a te detașa în astfel de circumstanțe este fără îndoială un lucru bun”.
Hanks a continuat: „La sfârșitul zilei, mă pot baza doar pe ceea ce poate încăpea fie în valiza mea emoțională, fie într-una reală sau în portbagajul mașinii - și asta persistă de foarte mult timp”.
Tom, care a câștigat premiile Oscar în 1994 și 1995 pentru cel mai bun actor într-un rol principal grație interpretărilor sale din „Philadelphia” și „Forrest Gump”, a explicat în detaliu cum unele dintre momentele de deznădejde din copilăria sa au contribuit la stabilirea unei fundații puternice în cariera sa de actor.
„Pentru că părinții mei au divorțat, am petrecut mult timp călătorind spre și de la locul meu, știi, unde a locuit mama mea în acest oraș mic sau unde a locuit tatăl meu, în Oakland, în zona Bay”, a spus el. „Acele ore petrecute într-un autobuz Greyhound, de când aveam șapte sau opt ani. Cinci ore de visare cu ochii deschiși; cinci ore de privit pe fereastră; cinci ore de privit la oamenii care treceau pe lângă mașini. Aerul, trenurile care treceau, fermele, clădirile, natura pe care a trebuit să stau acolo liniștit și să le privesc și să-mi imaginez ce se întâmplă - asta m-a făcut să realizez că există acest lucru care, de fapt, este o disciplină, o meserie o artă, dar care este cuvântul pe care îl caut?”
Hanks a spus că experiențele sale din tinerețe l-au ajutat să-și dezvolte pasiunea de a „construi un spectacol”. Mai exact, acceptarea momentelor de izolare în mijlocul copilăriei sale a fost un „mare ajutor” mai departe în viață și carieră.
„Aspectul sănătos al detașării mi-a fost de mare ajutor, precum și tendința de a dori să fiu izolat, de a nu avea nevoie de nimeni, de a nu vrea pe nimeni, pentru că, pur și simplu, asta am învățat. Viața este mai ușoară dacă nu ai nevoie de nimeni”.
„Și poate fi mult mai ușor dacă nu vrei nimic mai mult decât ceea ce se află în portbagajul mașinii, dar asta poate fi o viață solitară și de multe ori a fi solitar poate fi confundat cu a fi singur, iar asta poate duce la furie și resentimente și chestii pe care trebuie să le depășești!”.
La filmările celui mai recent proiect al lui, „Here”, Hanks s-a reîntâlnit cu vechii săi colaboratori Robin Wright și Robert Zemeckis.