Bruce Willis va apărea din nou în filme. Actorul va avea un „geamăn digital”, după ce și-a vândut drepturile de imagine unei companii din Rusia
Fanii actorului Bruce Willis au primit o veste bună. Aceștia îl vor putea vedea din nou pe celebrul star de la Hollywood jucând în filme, însă nu așa cum ar fi de așteptat. Willis va avea un „geamăn digital”, după ce și-a vândut dreptul de imagini unei companii din Rusia, care se ocupă cu conținut bazat pe inteligență artificială.
Înainte de a fi diagnosticat cu afazie, Bruce Willis a acceptat să-și folosească imaginea pentru un personaj digital atunci când a jucat într-o reclamă pentru gigantul de telecomunicații din Rusia, MegaFon. Acum, după ce a anunțat că nu va mai putea juca în filme, actorul și-a vândut drepturile de imagine companiei Deepcake, unde inginerii platformei web de optimizare a conținutului bazat pe inteligență artificială au creat un „geamăn digital” 4K ultrarealist al bărbatului de 67 de ani, introducând imagini ale feței sale în rețeaua lor neuronală.
„Mi-a plăcut precizia cu care au lucrat la personajul meu. Este un mini-film de genul comedie-acțiune. Pentru mine, este o mare oportunitate de a mă întoarce în timp. Odată cu apariția tehnologiei moderne, chiar și atunci când eram pe alt continent, am putut să comunic, să lucrez și să particip la filmări. Este o experiență foarte nouă și interesantă și mulțumesc întregii noastre echipe”, a declarat în urmă cu un an starul din „Die Hard”.
Compania din Rusia nu este singura care folosește o astfel de tehnologie. Producătorii Star Wars folosesc tehnologie deepfake pentru toți membri distribuției și pentru vedete precum Arnold Schwarzenegger, Jim Carrey și Michelle Pfeiffer. Toți au copii digitale în cazul în care nu se pot prezenta la filmări.
Bruce Willis, născut în Germania și crescut în New Jersey, a acumulat o avere de peste 9,4 miliarde de dolar din filmele sale, iar actorul mai are trei thrillere filmate anul trecut, înainte să primească diagnosticul de afazie, și care vor apărea în următorii ani.
Specialiștii de la Mayo Clinic din Statele Unite precizează că afazia apare adeseori după un accident vascular cerebral sau după un traumatism cranian şi îl împiedică pe pacient să comunice în mod normal. „Afazia poate să afecteze capacitatea oamenilor de a vorbi, de a scrie şi de a înțelege un limbaj, atât în formă orală, cât şi scrisă", au explicat medicii americani.